Mainos

Isis menettämässä otteen viimeisestä hallitsemastaan kaupungista Syyriassa – äärijärjestö ahtaalla myös Irakissa

Syyriassa ääriryhmä Isis on menettämässä otteensa viimeisestä hallitsemastaan kaupungista.

Valtiollisen median mukaan Syyrian armeija ja sen liittolaiset ovat murtaneet Isisin joukkojen puolustuksen ja päässeet keskiviikkona sisään Abu Kamalin kaupunkiin, joka sijaitsee Deir Ezzorin maakunnassa lähellä Irakin rajaa.

Joidenkin lähteiden mukaan kaupunki olisi jo vallattu, mutta tietoja ei ole vahvistettu.

Syyrian hallituksen joukot ovat edenneet Venäjän ilmaiskujen tukemana kohti kaupunkia jo viikkojen ajan. Taisteluita on paennut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Viime viikolla Syyria kertoi vapauttaneensa Deir Ezzorin

Isis valtasi laajoja alueita Deir Ezzorin maakunnasta vuonna 2014. Äärijärjestö on kuitenkin viime aikoina menettänyt hallitsemiaan alueita Syyriassa sekä Irakissa.

Viime viikon perjantaina Syyrian valtiollinen media julisti, että Deir Ezzorin kaupunki on saatu hallintaan Isisin kynsistä. Jo torstaina valtauksesta oli kertonut sotaa seuraava järjestö Syrian Observatory for Human Rights. Samaan aikaan myös Irakin joukot kertoivat edenneensä al-Qaimin kaupunkiin, joka on ollut Isisin viimeinen linnake Irakissa. Al-Qaim sijaitsee lähellä Syyrian rajaa.

Lokakuussa Yhdysvaltojen tukema liittoutuma ilmoitti puolestaan saaneensa Raqqan kaupungin hallintaansa Syyriassa. Taistelut Isisin pääkaupunkina toimineesta kaupungista kestivät neljä kuukautta.

Syyrian konflikti sai alkunsa vuonna 2011 ja siinä on kuollut jo yli 330  000 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.