Armeijalähteet: Irakin joukot etenivät Isisin viimeiseen linnakkeeseen maassa

Syyrian valtiollinen media julisti perjantaina, että merkittävä Deir Ezzorin kaupunki on saatu hallintaan äärijärjestö Isisin kynsistä.

Maan valtiollinen televisio uutisoi, että armeija on ottanut hallintaansa kaupungin öljyvaroiltaan tärkeässä Syyrian itäosassa.

– Armeija ilmoittaa saavuttaneensa Deir Ezzorin täyden hallinnan, televisio kertoi siteeraten lähteitä paikalta.

Valtiollinen uutistoimisto Sana raportoi, että Deir Ezzor on nyt "kokonaan vapautettu". Jo torstaina valtauksesta oli kertonut sotaa seuraava järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Samaan aikaan Irakin joukot kertoivat edenneensä Al-Qaimin kaupunkiin, joka on ollut Isisin viimeinen linnake Irakissa. Al-Qaim sijaitsee lähellä Syyrian rajaa.

Näyttikin siltä, että äärijärjestön entisillä vahvoilla alueilla sen täyteen hallintaan oli jäämässä mainittavan suurista kaupungeista enää Abu Kamal Syyriassa.

Deir Ezzorin kaupungissa uusimpia taisteluita on käyty syyskuusta lähtien. Venäjä on tukenut Syyrian joukkoja liittolaisineen ilmaiskuin. Kaupunki on kärsinyt suuria tuhoja.

Isis ehti pitää kolmen vuoden ajan hallussaan valtaosaa Deir Ezzoria ympäröivistä alueista ja piirittää pitkään kaupunginosia, jotka olivat Syyrian hallituksen kontrollissa.

Irakin joukot iskivät Al-Qaimin sydämeen

Irakilaisen sotilaskomentajan mukaan maan armeijan joukot olivat perjantaina aloittaneet hyökkäyksen Al-Qaimin kaupungin sydämeen. Iskuissa useisiin kyliin oli mukana myös puolisotilaallisia joukkoja.

Tykistöhyökkäys äärijärjestön asemiin alkoi aamulla, ja Yhdysvaltojen johtama liittouma tuki sitä ilmaiskuin.

Toinen armeijan edustaja kertoi AFP:lle, että jihadistit olivat menettäneet osan kaupungista. Myöhemmin armeijasta sanottiin, että Irakin joukot olivat saaneet hallintaansa tärkeän rajanylityspaikan Syyrian vastaisella rajalla.

Yhdysvaltojen johtama liittouma on arvioinut, että alueella on ollut jäljellä noin 1 500 Isis-taistelijaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja