Isät tunnustavat: Nämä ovat parhaimmat hetket isänä

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan isänpäivän kunniaksi, mikä on parasta isyydessä. Onko se muisto vuosikymmenten takaa vai jokainen päivä? Lue isien koskettavat kommentit!

Kun lapsi osoittaa rakkauttaan

"Silloin kun 5-vuotias tyttölapseni könyää aamulla viereen herättämään ja sanoo samalla kun rutistaa että isi sä oot ihana!"

"Hienoja hetkiä on, kun lapsi oppii jotain uutta. Esimerkiksi pyöräilemään, lukemaan, kävelemään, uimaan ja niin edelleen. Mutta mikään ei voita sitä tunnetta, kun lapsi hyppää syliin, halaa lujasti ja sanoo, että mä rakastan sua ja siskoa ja äitiä."

Kun lapset saavuttavat etapin

"Parhaat hetket ovat ne, kun lapset ja nyt lapsenlapset saavuttavat jonkun etapin, aloittavat koulun, pääsevät ripille, käyvät armeijan ynnä muut sellaiset."

Aikuisuuteen varttuminen

"Parhaat hetket ovat katsoa lasten varttumista aikuiseksi."

"Lapset arvostavat minua nyt isänä suuresti"

"Parhaat hetket ovat nyt, kun lapset ovat olleet maailmalla ja omillaan jo pitkän aikaa, ja eläneet omaa elämää irti vanhemmistaan. Nyt arvostan omaa vanhemmuuttani, sillä kaikki lapset pitävät yhteyttä kotiin ja arvostavat nyt minua isänä sekä pappana omien elämänkokemustensa kautta. Silloin kun lapset asuivat kotona, oli heidän hiukan kuin pakko mukautua meidän vanhempien elämään. Nyt vuodet ovat menneet eteenpäin ja tuntuu, että lapset arvostavat nyt minua isänä hyvinkin suuresti, ja ymmärtävät omien kokemuksiensa kautta miksi jotkut asiat olivat niin kuin olivat. Juuri nytkin odotan nuorinta tyttöä kahden pienen vesselin kanssa viettämään viikonloppua. Pappakin pääsee leikkipuistoon leikkimään oikein luvan perästä."

Yhteistä aikaa

"Pari vuotta sitten olimme poikani lasten kanssa lasten huvipuistossa juhlimassa lasten syntymäpäiviä. Jonkin ajan kuluttua vetäydyimme vanhimman pojan (noin 12-vuotiaan) kanssa kahdestaan Huimalan biljardisaliin pelaamaan biljardia. Kumpikaan emme tienneet biljardin säännöistä yhtään mitään, mutta sydäntä sykähdytti kun näin pojan nauttivan siitä että joku omistautui vain hänelle. Poika aivan loisti ja meiltä melkein unohtui ajan kuluminen."

Lapsen syntymä ja kaikki sen jälkeen

"Lasten syntymä, ihmeellinen kokemus."

"Niitä on paljon: ensimmäiseksi oman lapsen näkeminen ensi kertaa. Toiseksi oman lapsen saaminen syliin ensi kertaa. Kolmanneksi: kaikki sen jälkeen. Vielä extrana isoisäksi tulo!"

"Jokainen päivä on paras"

"Jokainen päivä on paras. Kaksospoikani aloittivat lukion syksyllä. Jokainen iltapäivä kun he tulevat kotiin, on hieno hetki. Kohta 17 vuotta hienoja hetkiä täynnä, ei yksittäisiä hetkiä osaa kirjata toisia paremmiksi. Elämä on loppujen lopuksi ihanaa."

Ikimuistoiset reissut

"Tultuani kahden pienen tytön yksinhuoltajaksi 70-luvun lopulla teimme kolmistaan kesät ja talvet unohtumattomia retkiä Helsingin ulkosaaristoon, Pohjois-Karjalan luonnonpuistoihin, Lappiin ja Pohjois-Norjaan ja jopa Eestin Neuvostotasavaltaan.

Vaatimattomilla varoilla matkailtiin, mutta uskoakseni tytötkin oppivat noilla retkillä paljon (kun 20 asteen pakkasessa faija joukon etummaisena tippui jäiseen veteen, niin lasten aloitekyky tuli testattua). Tai ulkomeren luodolla huomataan, että säilykepurkin avaaja unohtui eikä mukana ole muitakaan työkaluja... tehdään kivikirves!"

Lapsen itsenäistyminen

"Paras ja ylivoimaisesti upein hetkeni isänä oli silloin, kun lapseni sanoi muuttavansa omaan kotiin."

Yhteydenpito

"Vaikka lapsenlapset ovatkin etäällä, voimme heidän kanssaanpitää yhteyttä Skypellä ja osallistua heidän asioihinsa ja kasvamiseensa viikottain. Välillä pääsemme käymään heillä, vaikka matka on pitkä."

Kuvat: Colourbox.com

Mitä isyys on tämän päivän Suomessa? Tästä keskusteltiin SuomiAreenalla heinäkuussa 2013. Mielipiteitään kertoivat tutkijat Johanna Lammi-Taskula sekä Tapio Bergholm. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja