Mainos

Isä ja poika mukiloivat pysäköinninvalvojan Helsingissä – raju video näyttää, mihin viranomainen työtään tehdessään voi joutua

6:14

Pysäköinninvalvoja joutui tyytymättömän kansalaisen pahoinpitelemäksi hinauttaessaan väärin pysäköityä autoa pois Helsingissä.

Tapahtumasarja tapahtui viime vuoden heinäkuussa, kun virkapuvussa ollut pysäköinninvalvoja oli ottamassa väärin pysäköityä autoa kaupungin haltuun. Autosta oli maksamatta yhteensä 18 pysäköintivirhemaksua.

Hinausauto oli jo ehtinyt kiinnittää siirrettävän väärin pysäköidyn auton, kun sen omistaja oli saapunut perheineen paikalle. Mies pysäköi käytössään olleen auton hinausauton eteen, jotta se ei pääsisi lähtemään. Tämän jälkeen suutuspäissään ollut mies oli töninyt ja lyönyt pysäköinninvalvojaa.

Hyökkäys sai pysäköinninvalvojan pudottamaan käsissään olleen kameran ja kämmentietokoneen, ja mies potki niitä pysäköinninvalvojan suojeluyrityksistä huolimatta. Kämmentietokoneen mies jopa heitti uudelleen maahan halkaisten sen.

Poika potki pysäköinninvalvojaa maassa

Lopulta mies meni itse hinausautoon sisälle, onnistuen saamaan autonsa pois kuljetuslaitteesta, minkä jälkeen hän ajoi autonsa pois paikalta. Pysäköinninvalvoja yritti nähdä mihin tämä auton ajaa, jolloin miehen vaimo ja poika olivat tulleet tämän eteen.

Tässä yhteydessä miehen poika kiivastui, hyökkäsi pysäköinninvalvojan kimppuun ja löi tätä voimakkaasti nyrkillä kasvoihin. Pysäköinninvalvoja kaatui maahan, jolloin poika jatkoi tämän pahoinpitelyä lyömällä päähän ja potkaisemalla maassa makaavaa miestä keskivartaloon.

Isä, poika ja ehdollinen tuomio

Mies tuomittiin vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi tämä määrätiin korvaamaan miehelle rikkoutunut kamera ja Helsingin kaupungille rikkoutunut käsitietokone.

Poika sai 5 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen nuorena henkilönä tehdystä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Isä ja poika määrättiin korvaamaan yhteisvastuullisesti uhrille kivusta särystä ja tilapäisestä haitasta 600 euroa.

Pysäköinninvalvojaa syytettiin asiassa pahoinpitelystä, mutta syyte hylättiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.