Mainos

IS: Sarjahukuttajaa kyydinnyttä epäillään rikoksesta

Sarjahukutusjutussa tuomittua Pekka Seppästä kiinniottohetkellä kyydinnyttä henkilöä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta, uutisoi Ilta-Sanomat.

Seppänen jäi kiinni lauantaina Joensuussa. Poliisi tavoitti hänet toisen henkilön kuljettaman auton kyydistä. Autoa kuljettanutta henkilöä epäillään nyt rikoksesta.

– Olen määrännyt rikosilmoituksen kirjattavaksi rikoksentekijän suojelemisesta autoa kuljettaneen osalta. Se esitutkinta on kesken. Tässä rikosepäilyssä kyse on siitä, että joka saatuaan tietää rikoksen tehdyksi edistää rikoksentekijän pakoa tai estää tai yrittää estää rikoksentekijän saattamisesta vastuuseen rikoksesta, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand Itä-Suomen poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Maksimirangaistus rikoksentekijän suojelemisesta on vuosi vankeutta. Auto, jota henkilö kuljetti oli Seppäsen oma. Poliisi ei ole kommentoinut sitä, ajoiko autoa mies vai nainen. 

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina Pekka Seppänen 14,5 vuoden vankeuteen muun muassa kahdesta taposta. Vapaana ollut Seppänen määrättiin heti vangittavaksi, mutta poliisi tavoitti etsintäkuulutetun Seppäsen vasta lauantaina. 

Poliisi vahvisti jo tuolloin, ettei Seppästä epäillä mistään uusista rikoksista. Hänet toimitettiin Pyhäselän vankilaan suorittamaan tuomiotaan. 

Seppäsen asianajaja Jukka Ketonen sanoi tänään MTV Uutisille, että hän tulee valittamaan käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.