Mainos

IS: Perheen epäillään pitäneen naista kotiorjana 13 vuotta - yli miljoonan euron palkat maksamatta

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa alkoi tänään törkeän ihmiskauppa- ja kiskontatapauksen käsittely. Pariskunnan syytetään pitäneen 39-vuotiasta filippiiniläisnaista lasten- ja kodinhoitajana usean vuoden ajan palkatta, kertoo Ilta-Sanomat.

Syyttäjän mukaan rikos on on tapahtunut lokakuusta 2001 syyskuuhun 2014 saakka.

Uhri on kaukaista sukua naispuoliselle syytetyllä ja hän saapui Filippiineiltä Suomeen lokakuussa 2001. 57-vuotias suomalaismies ja hänen 45-vuotias filippiiniläisvaimo järjestivät kaikki naisen tuloon liittyvät asiat ja kustannukset.

Ei vapaa-aikaa tai lomia

Nainen alkoi välittömästi työskentelemään perheessä lasten- ja kodinhoitajana. Syyttäjän mukaan nainen työskenteli aamusta iltaan ja hänen tuli olla käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa. 

Naiselle ei maksettu palkkaa, hänellä ei ollut vapaapäiviä tai lomia. Uhrin mukaan hänen olisi vuosien ajalta pitänyt saada palkkaa yhteensä 1 165 000 euron edestä. 

Tämän lisäksi nainen joutui työskentelemään suomalaismiehen iäkkään sukulaisen kodinhoitajana syksystä 2011 kesäkuuhun 2013.

Passi ehti vanhentua

Syyttäjän mukaan nainen nukkui perheen lasten kanssa samoissa huoneissa. Naisella ei ollut pankkitiliä, omaa puhelinta tai henkilökohtaisia tavaroita.

Nainen oli kielitaidoton ja hänen passinsa ehti vanhentua vuosien aikana. Vanhentunteiden asiakirjojen vuioksi nainen ei voinut poistua maasta, eikä hän halunnut hakeutua viranomaisten puheille. 

Syyttäjä katsoo pariskunnan käyttäneen hyväksi uhrin riippuvaista asemaa ja turvatonta tilaa. Syyttäjä vaatii pariskunnalle vähintään kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ja enintään neljän vuoden pituisia ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.