IS: Mika Kalliolle syytteet törkeistä rikoksista – "Järjetöntä ajojahtia"

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kalliota syytetään törkeästä velallisen petoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä, Ilta-Sanomat uutisoi tietojensa pohjalta.

Rikosepäilyt liittyvät IS:n mukaan vuoteen 2015. Kallion epäillään yrittäneen pienentää omaa varallisuuttaan valetoimijärjestelyillä, jotta hänen kaikkia todellisia varojaan ei voitaisi ulosmitata ja hän välttyisi maksamasta verottajan vaatimia saatavia.

Vyyhdin keskiössä on Valkeakoskella sijainnut omakotitalo, joka oli Kallion sponsorisopimuksia hoitaneen yrityksen omistuksessa. Kallio luopui yhtiön omistuksesta juuri ennen verotuspäätöstä.

Kallion osakkeet siirtyivät virolaisyhtiön omistukseen kahdeksan euron kauppahinnalla. 

Kallion epäillään peitelleen talon rakennuttamisesta yhtiöltä saamiaan liki 800 000 euron saatavia. Vyyhtiin sisältyy belizeläinen yhtiö, jonka nimiin Kallion velkasaatavat siirtyivät.

Kallio kiisti syytteet IS:lle.

– Järjetöntä ajojahtia, mutta sitähän tämä Suomen viranomaisten toiminta näyttää olevan montaa muutakin kohtaan, Kallio sanoi.

Monacossa asuvan Kallion mukaan verovelkaa ei pitänyt ylipäänsä olla, koska hän on asustanut pian 20 vuotta ulkomailla.

– Meillä on verottajan kanssa täysin eri näkemys siitä, missä mun kiintopiste ja asumispaikka on ollut. He väittävät omia tarinoitaan, mutta mulla on dokumentteja siitä, että mä olen ollut kohta 20 vuotta poissa Suomesta.

Kalliolla on tällä hetkellä ulosotossa vajaat 250 000 euroa, joista suurinta osaa karhuaa verottaja. Vuonna 2017 ulosotossa oli 3,2 miljoona euroa. 

Ratamoottoripyöräilyssä kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin saavuttanut Kallio toimii nykyään KTM:n testikuljettajana.

Lue myös: