IS: Ay-liike kaunistelee jäsenmääriään – SAK menettänyt neljässä vuodessa 100 000 jäsentä

10:11

Ay-keskusjärjestöt kaunistelevat Ilta-Sanomien mukaan jäsenmääriään. Lukujen valossa etenkin SAK:n riveistä paetaan hurjalla tahdilla.

Uutisextrassa viime lauantaina vieraillut SAK:n Jarkko Eloranta puolusti iäkkäitä suosivaa lakiehdotusta.

Ilta-Sanomat on saanut haltuunsa tiedot järjestöjen varsinaisista palkansaajajäsenmääristä, jotka selviävät Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön EAY:n (European Trade Union Confederation ETUC) tilastoista.

Lukujen mukaan SAK maksaa ensi vuonna EAY:lle 607 000 jäsenestä. Viime vuoteen verrattuna jäsenmäärä on vähentynyt noin 20 000:lla. Kun vielä 2015 SAK maksoi 705 470 jäsenestä, tarkoittaa se sitä, että jäseniä on kaikonnut neljässä vuodessa noin satatuhatta.

SAK:n nettisivujen mukaan se edustaa yli 900 000 palkansaajaa.

Myös STTK:n jäsenmäärä on Ilta-Sanomien mukaan laskussa. Sen joukoista on kaikonnut vuodessa reilut 5 000 jäsentä. STTK:lla on nyt 330 000 palkansaajajäsentä.

Tällä luvulla se jää jälkeen Yleisestä työttömyyskassasta YTK:sta, johon kuuluu jo yli 400 000 jäsentä. Nettisivuillaan STTK puhuu yli 500 000:ta jäsenestä.

Akava haalinut lisää jäseniä

Akava on keskusjärjestöistä ainoa, jonka jäsenmäärä kasvaa. Vuodessa uusia jäseniä on tullut noin 7 000.

Vaikka Akava maksaa 430 000 jäsenestä, kertoo se nettisivuillaan edustavansa 609 000 jäsentä.

Ay-puheenjohtajat puhuivat syksyn irtisanomiskiistan aikoihin jopa kahdesta miljoonasta palkansaajajäsenestä, mutta näiden lukujen valossa Suomessa on noin 1,4 miljoonaa liittoihin kuuluvaa palkansaajaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja