Irma-hurrikaani repi palasiksi brittimiljardöörin paratiisisaaren – selviytyi seurueineen piiloutumalla viinikellariin

Brittiläisen miljardööri Richard Bransonin Necker Island- paratiisisaari on tuhoutunut Irma-hurrikaanin pyyhkäistessä saaren ylitse, kertoo muun muassa Daily Mail. Bransonin, jonka jo aiemmin uutisoitiin kieltäytyneen poistumasta saareltaan, kerrotaan kuitenkin selvinneen.

Richard Bransonin poika Sam Bramson kertoi tänään seuraajilleen Instagramissa, että hän, hänen isänsä ja muu seurue on kunnossa, mutta huolissaan hurrikaanin aiheuttamasta laajasta tuhosta. Hurrikaanin kerrotaan kuitenkin tuhonneen useita rakennuksia saarella.

Nuoremman Bransonin Instagramiin lataamasta kuvasta näkyy, miten Irma-hurrikaani ympäröi Brittiläiset Neitsytsaaret.

Branson itse twiittasi ennen hurrikaanin iskeytymistä Necker Islandille kuvan seurueestaan valmistautumassa hurrikaaniin. 

Jo tiistaina uutisoitiin Bransonin kieltäytyneen jättämästä kotiaan saarella Irma-hurrikaanista huolimatta. Branson kirjoitti Virgin Groupin sivuilla julkaistussa blogikirjoituksessaan, että aikoo seurueineen piiloutua hurrikaania betoniseen viinikellariin.

Branson kuvaili kirjoituksessaan hurrikaanin nostattamaa tuulta oudoksi, mutta kauniiksi ja totesi, että hätätilannetta varten kellarissa on vielä hieman viiniä jäljellä.

Samaisessa kirjoituksessa Branson kertoo kokeneensa 30 vuoden aikana saarellaan jo kolme hurrikaania. Hänen mukaansa saaren rakennukset tehty vankoiksi ja kestäviksi.

Bransonin mukaan saarella oli ennen hurrikaanin iskeytymistä lomailemassa yksi ryhmä, joka lyhensi matkaansa ja toinen ryhmä, joka perui matkansa kokonaan.

Tunnettu julkkisten lomakohde

Miljardöörin Necker Island sijaitsee Brittiläisillä Neitsytsaarilla ja on tunnettu julkkisten lomakohde. Daily Mailin mukaan muun muassa Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama ja Britannian prinsessa Diana ovat lomailleet saarella.

67-vuotias Richard Branson puolestaan tunnetaan Virgin-brändistään ja perustamastaan Virgin Groupista, jonka liiketoiminnan ydintä ovat matkailu, viihde ja lifestyle. Vuonna 2000 kuningatar Elisabeth II aateloi Bransonin työstään liike-elämässä.

Irma-hurrikaanin edetessä Karibian saarilla myös muiden tunnettujen henkilöiden yksityissaaret ja loma-asunnot ovat vaarassa joutua myrskyn silmään.

Daily Mailin mukaan muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja näyttelijä Eddie Murphyn ja Johnny Deppin lomakodit Karibialla ovat vaarassa.

Lue myös:

    Uusimmat