Iriksen muodonmuutos: Kolme eri tapaa pukea kauluspaita

Miten kauluspaidan voi pukea kolmella eri tavalla? Muotibloggaaja Aurora Pöntinen antaa turkulaiselle Irikselle uusia ideoita.

Iris, 30-vuotias turkulainen maisteriopiskelija, seuraa muotia lehdistä ja blogeista. Kauppojen valikoimista Iris bongailee yhtenäisiä trendejä, kuten värejä, leikkauksia ja printtejä. Parhaat inspiraation lähteet ovat Iriksen mielestä kuitenkin hyvin pukeutuvat ihmiset, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Iris kuitenkin kuvailee omaksi tyyliongelmakseen sen, että hänen asukokonaisuutensa eivät tunnu olevan kohdillaan tai niistä puuttuu sitä jotain. Hän toivoisi myös aavistuksen naisellisuutta liian maskuliiniseksi kuvailemaansa tyyliin.

Muodonmuutoksessa auttoi Aurora Pöntinen,Auroran henkarit -bloggaaja, joka kuvailee omaa tyyliään skandinaaviseksi, androgyyniksi ja trendikkääksi.

– Iris kertoi pitävänsä klassisesta preppytyylistä raita- ja kauluspaitoineen, joten valitsimme muodonmuutoksen kantavaksi teemaksi trendikkyyden kannalta melko haastavan vaatekappaleen eli kauluspaidan, Aurora kertoo.

Muodonmuutos

– Kuullessani Iriksen tyylipäivityksen tarpeesta ja nykyisestä, suhteellisen trendikkäästä tyylistä, päätin, että pysymme muodonmuutoksessa kautta linjan trendikkäämmällä laidalla, Aurora sanoo.

Asu 1

– Iriksen oma tyyli sisälsi jonkin verran rokkivivahteita, jonka vuoksi yritin ensimmäisessä asussa esitellä hänelle uuden mahdollisuuden luoda siltaa kauluspaita-preppytyylin ja rennon kaupunkityylin välille. Kauluspaita yhdistetään helposti vain sellaisenaan bleiseriin tai toisaalta esimerkiksi klassisen slipoverin tai istuvan neuleen alle – sen sijaan hakiessa särmää asuun kannattaa kääntyä trendikkäiden löysien neuleiden puoleen. Burgundi on ollut muutaman syksyn jo se ykkösväri, joten päätin kokeilla Irikselle rohkeasti kokoburgundia asua.

Neule ja farkut: Weekday

Nilkkurit: Zalando

Laukku: Stailaajan oma

Asu 2

– Iris toivoi muuttavansa tyyliään naisellisempaan päin. Kauluspaita on perinteisesti melko miehinen vaate ja sen naisellistamisessa on aina omat haasteensa. Tässä asussa lähestyin kauluspaitaa fiftarimaisen kellohameen ja tweedjakun kautta, unohtamatta tweedjakussa pientä koukkua sen perinteisestä poikkeavassa tyylissä – "jakku" kun on leikattu moottoripyörä- eli bikertakin muotoon. Kellohelma tuo hyvin vyötärön esiin ja sopii istuvan kauluspaidan kanssa.

Tweedbiker: H&M

Tekonahkainen kellohame: Monki

Kengät: DinSko

Laukku: stailaajan oma vintage Chanel

Asu 3

– Kolmannessa asussa annoin itselleni luvan irroitella, kun olin alkutietojen perusteella saanut tietää Iriksen seuraavan trendejä tavallista enemmän. Ymppäsimme hieman suuremman kauluspaidan ympärille kauden trendiasusteita ja vaatteita, kuten löysät nahkahousut, mustan sporttihenkisen jakun, suuret helmikorvikset sekä värikkään angorapipon. Kauluspaita on kuitenkin yksi perusvaatekappaleista jokaisen kaapissa, joten sen yhdistelemisen ei tule olla haudanvakavaa, vaan se sopii myös erikoisempiin viritelmiin.

Koko asu: H&M

Teksti ja kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja