Mainos

Iranin ohjusohjelma edistyy

Iranin puolustusministerin mukaan maa pystyy valmistamaan suuria määriä keskimatkanohjuksia. Iran kiistää väitteet pitkän matkan ohjuksista.

Iran ilmoitti tänään, että se pystyy valmistamaan suuria määriä Shahab 3 -keskimatkanohjuksia, joilla sotilasasiantuntijoiden mukaan pystytään iskemään Israeliin ja Yhdysvaltojen tukikohtiin Persianlahdella. Asiasta kertoi maan puolustusministeri Alin Shamkhani.

Ensimmäiset Shahab 3 -ohjukset tehtiin vallankumouskaartin käyttöön vuonna 2003. Viranomaiset ovat toistuvasti viime kuukausina kertoneet, että näitä ohjuksia tullaan käyttämään vastaiskuihin, mikäli Israel iskee Iranin ydinlaitoksiin. Shamkhani kiisti kuitenkin väitteet siitä, että Iran olisi kehittämässä pitkän matkan ohjuksia, joiden kantama yltäisi 4 000 kilometriin.

- Tämä on israelilaisten väite. He haluavat antaa sen käsityksen, että haluamme uhata Eurooppaa, mutta emme tunne Euroopan uhkaavan meitä. Jos olisimme sijoittaneet tällaiseen, meitä ei huolettaisi kertoa siitä. Kuluneiden seitsemän vuoden aikana olemme olleet hyvin avoimia kertoessamme ohjuksistamme, Shamkhani sanoi.

Shahab 3:n kantomatka on noin 2 000 kilometriä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.