Mainos

Irakin armeija tunkeutunut Länsi-Mosuliin, lentokenttä vallattu kokonaan

Irakin armeija on saanut kokonaan haltuunsa Mosulin lentokentän terroristijärjestö Isisiltä. Asiasta kertoi hyökkäystä johtaneiden joukkojen komentaja.  

Armeija on myös edennyt ensimmäisiin kaupunginosiin Länsi-Mosulissa ensimmäistä kertaa neljä kuukautta kestäneen operaation aikana. Hyökkäyksen kohteena on kaupungin laidalla oleva kaupunginosa, kertoi toinen komentaja, joka johtaa terrorismin vastaisia joukkoja.  

Lentokentän lähellä oleva Ghazlanin sotilastukikohta on samaten hallituksen vallassa, komentaja sanoi.  

Irakin armeija tunkeutui lentokentälle jo eilen, mutta varmisti kentän hallinnan tänään. Myös kentällä olleet räjähdeansat on raivattu.  
Lentokentän valtaaminen on tärkeä askel operaatiossa, jolla Isis yritetään ajaa pois miljoonakaupunki Mosulista. Isis hallitsee edelleen Mosulin länsiosaa, ja se on äärijärjestön viimeinen suuri sillanpääasema Irakissa.  

Irakin armeija yrittää tunkeutua kaupungin keskustaan etelästä. Lentokentältä on kaupungin ytimeen muutamia kilometrejä.  
Kaupungin valtauksesta odotetaan hankalaa, vaikka Yhdysvaltain armeijan mukaan siellä lymyilee enää vain noin 2 000 Isis-taistelijaa.  
Valtausta hankaloittaa sekin, että alueella on loukussa yhä noin 750 000 siviiliä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.