Mainos

Irakin armeija on ahdistanut Isis-taistelijat pienelle alueelle Mosulissa

Taistelu Irakin Mosulin kaupungin valtaamiseksi takaisin äärijärjestö Isisiltä on loppumetreillään. Irakin valtiollisen television mukaan virallista tietoa kaupungin vapauttamisesta odotetaan pian.

Isis-taistelijat on ahdistettu alle neliökilometrin kokoiselle alueelle Mosulin vanhaankaupunkiin. Jihadistien on kerrottu käyttävän ihmiskilpiä, tarkka-ampujia ja itsemurhaiskuja viimeisten kortteleidensa puolustamisessa.

Isis valtasi Irakin suurimpiin kaupunkeihin kuuluvan Mosulin kesäkuussa 2014. Irakin armeijan johtama hyökkäys kaupungin takaisin valtaamiseksi alkoi viime lokakuussa. Tammikuussa kaupungin Tigrisjoen itäpuolinen osa siirtyi kokonaan Irakin joukkojen hallintaan. Kapeista kaduista ja kujista koostuva kaupungin vanhempi länsiosa on osoittautunut työläämmäksi valloittaa.

Operaatioon ovat osallistuneet Irakin armeijan rinnalla kurditaistelijat. Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut ja sotilasneuvonantajat ovat myös tukeneet Isisin vastaista taistelua.

Taistelu on synnyttänyt humanitaarisen kriisin. Uutistoimisto AFP kertoo siviilien ilmaantuneen kaupungin vapautetuilta alueilta nälissään ja järkyttyneinä. Jotkut olivat eläneet Isisin valvomissa kellareissa useita kuukausia näkemättä auringonvaloa ja tulleet ulos vasta kun uskoivat alueen siirtyneen irakilaisjoukkojen haltuun.

Isisin tarkka-ampujat ovat silminnäkijöiden mukaan surmanneet taisteluja paenneita siviilejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.