Mainos

Irak hyväksymässä Venäjän rauhansuunnitelman?

Irakin odotetaan lähitunteina hyväksyvän Venäjän uuden suunnitelman asetarkastuskiistan ratkaisemiseksi, arveli palestiinalaisten korkein Moskovassa oleva edustaja Khairi Abdel Fattah Al Oridi torstaina iltapäivällä.
-Uskomme, että Venäjällä on suunnitelma, joka on valmis muutaman tunnin kuluessa ja uskomme, että Irak hyväksyy sen, sanoi tiedottajansa välityksellä puhunut palestiinalaisten "suurlähettiläs" Oridi.

Suunnitelman mukaan Irakin on hyväksyttävä ehdoitta kaikki YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat, päästettävä YK:n asetarkastajat vapaasti näiden haluamiin kohteisiin ja kunnioitettava Irakin kansallista arvokkuutta, kertoi Oridi.

Hyväksymällä suunnitelman Irak antaa Venäjälle valtuudet sovitella Irakin ja Yhdysvaltain välillä Irakin vastaisen iskun välttämiseksi, Oridi totesi venäläisen Interfax-uutistoimiston mukaan.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Gennadi Tarasov ei suoraan kommentoinut Oridin lausuntoa torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, vaan sanoi vain, että tiiviit diplomaattiset ponnistelut ovat käynnissä asetarkastuskriisin ratkaisemiseksi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.