IOS 9 tulee saataville tänään – Toimii myös vanhoissa malleissa

Applen uusin mobiilikäyttöjärjestelmä iOS 9 tulee saataville tänään. Käyttäjät saavat ilmoituksen iPhoneensa ja iPadiin, kun uusi versio on ladattavissa.

Apple on saanut uuden käyttöjärjestelmänsä mahtumaan aikaisempaa pienempään kokoon, joten se on ladattavissa myös 16 gigatavun tallennustilalla varustettuihin iPhone- ja iPad-malleihin. Uusi versio pyörii kaikissa laitteissa, jotka käyttävät iOS 8 -versiota. Näihin kuuluvat myös iPhone 4S ja iPad 2.

IOS 9 seuraa käyttäjän tapoja ja tottomuksia ja tarjoaa niiden perusteella kuhunkin ajankohtaan sopivia sovelluksia, tavoitteena aavistaa etukäteen mitä käyttäjä tarvitsee. Jos esimerkiksi kuuntelet tyypillisesti musiikkia joka aamu matkalla töihin, iPhone osaa ehdottaa musiikkisovellusta puhelimen lukitusnäytöllä. Laite voi myös ehdottaa lähistöllä olevista kiinnostavista paikoista.

IOS 9:n myötä iPhonella voi etsiä aikaisempaa tehokkaammin tietoa kolmansien osapuolten sovelluksista, esimerkiksi urheilutuloksia tai videoita.

Apple on lisännyt uusia ominaisuuksia sen omiin sovelluksiin. Muistiinpanot-sovelluksessa voi tehdä tarkistuslistoja ja luonnosteluja. Sähköpostisovellus tukee tiedostojen liittämistä. Kokonaan uusi sovellus on Uutiset, joka oppii käyttäjän kiinnostuksen kohteista ja esittää niiden perusteella käyttäjää kiinnostavia uutisia ja artikkeleja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja