Mainos

Intiassa alkoi oikeudenkäynti kohutusta joukkoraiskauksesta

Intian kohutun joukkoraiskauksen viisi syytettyä joutuvat oikeuden eteen maanantaina. Syyttäjän mukaan miehiä vastaan on vahvoja todisteita.

– Uhrin veri sopii syytettyjen vaateista löytyneisiin tahroihin, syyttäjä Rajiv Mohan kertoi dna-testien tuloksista.

Lisäksi miehiltä oli löytynyt raiskatulle naiselle ja hänen poikaystävälleen kuulunutta omaisuutta. Poikaystävän kerrotaan myös tunnistaneen tekijät.

Delhiläisen Saketin alueen tuomari varmisti tänään tuomioistuimen ottavan tapauksen käsiteltäväkseen ja tuovansa syytetyt oikeuteen maanantaina. Raiskaus-, sieppaus- ja murhasyytteet voivat johtaa kuolemantuomioon. Teloitukset ovat Intiassa kuitenkin harvinaisia.

Syytetyistä kuudes on alaikäinen, ja hänen tapauksensa käsitellään erillisessä nuorisotuomioistuimessa.

23-vuotias nainen raiskattiin ja pahoinpideltiin joulukuun puolivälissä Delhissä, ja hän kuoli viime viikolla vammoihinsa sairaalassa Singaporessa.

"Ohikulkijat ja poliisi viivyttelivät"

Raiskauksen aiheuttama maanlaajuinen järkytys on saanut uusia sävyjä raiskatun poikaystävän kerrottua kohtalokkaan yön tapahtumista.

Pariskunta oli noussut epäilyksistä huolimatta noussut Delhissä yksityiseen bussiin tultuaan elokuvista.

– Olin epävarma bussiin menosta, mutta koska ystäväni oli myöhässä, astuimme kyytiin. Sen jälkeen tilanne lähti käsistä hyvin nopeasti, mies kertoi uutistoimisto AFP:lle ja intialaiselle uutiskanavalle.

Lopulta miehet heittivät pariskunnan ulos liikkuvasta ajoneuvosta.

Poikaystävän mukaan ohikulkijat eivät puoleen tuntiin auttaneet verissään ja alasti tiensivussa makaavia uhreja. Sairaalaan pääsy kesti lopulta puolitoista tuntia, koska poliisitkin kiistelivät kenelle tapaus kuuluu.

Alueen poliisi kiisti väitteen. Sen mukaan tietokonetallenteet osoittavat, että paikalla oltiin muutama minuutti hätäpuhelun jälkeen ja sairaalassakin jo alle puolessa tunnissa.

Joidenkin intialaisten mukaan kaikkien olisi syytä katsoa peiliin.

– Tavallisten kansalaisten, enemmän kuin poliisin, pitäisi miettä asiaa ja muuttaa asennettaan, Adhinav Agarwal, 31, päätteli.

Toiset kertovat, että rikoksen uhreja ei haluta auttaa, koska auttajat pelkäävät joutuvansa itse syytetyiksi tai sotkeutuvansa pitkään oikeusprosessiin.

(MTV3 - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.