Intian tuhoisasta temppelipalosta tutkinta – temppelin johtoa epäillään laiminlyönnistä

Intiassa eilen tapahtuneesta tuhoisasta hindutemppelin palosta aloitetaan viranomaistutkinta. Asiasta kertoo BBC. 

Yli 100 ihmistä kuoli ja noin 400 loukkaantui, kun Paravurissa sijaitsevassa hindutemppelissä syttyi tulipalo kesken ilotulitusfestivaalin. Paravur sijaitsee eteläisessä Keralan osavaltiossa. 

Poliisin mukaan temppeliä oli kielletty käyttämästä ilotulitteita turvallisuuspuutteiden takia. Ilotulitus kuitenkin järjestettiin festivaalin osallistujien vaatimuksesta. Poliisi tutkii temppelin johtoa ja ilotulitteiden asentajia epäiltynä laiminlyönneistä. 

Intiassa tapahtuu paljon tulipaloja temppeleissä turvallisuuspuutteiden takia. Tulipalojen lisäksi ihmisiä on kuollut Intiassa uskonnollisissa juhlissa puhjenneissa joukkopaniikeissa.

Katto romahti juhlijoiden päälle

Syyksi temppelipaloon on arveltu sitä, että ilotulite putosi varaston katolle ja varastossa olleet ilotulitteet räjähtivät. Temppelin rakenteita romahti ja ihmisiä hautautui raunioihin.

Räjähdys vei alueelta sähköt, mikä vaikeutti pelastustöitä. Viranomaisia on kritisoitu siitä, että pelastustyöntekijöiltä kesti liian kauan saapua onnettomuuspaikalle.   
Temppelissä juhlittiin hindujen paikallista uuttavuotta. Temppelissä ja sen lähialueella oli yhteensä tuhansia ihmisiä.

Kuolleiden tunnistaminen on kesken, sillä osa uhreista paloi pahasti. Viranomaisten mukaan tunnistamisessa tarvitaan dna-testejä. 

Onnettomuuspaikalla vieraillut Intian pääministeri Narendra Modi kuvaili tapausta "sanoinkuvaamattoman sydäntäsärkeväksi". 

– Näin vakavaa onnettomuutta on vaikea kuvailla sanoin. Jopa 200 metrin päässä (temppelistä) olleita ihmisiä loukkaantui, Modi sanoi BBC:n mukaan.  

Lue myös:

    Uusimmat