Mainos

Intian järistyksen uhrien määrä kasvaa

Intian maanjäristyksen kuolonuhrien määrästä on esitetty uusi, entistä korkeampi arvio. Intian puolustusministeri George Fernandes arvioi, että järistys on surmannut 20 000 ihmistä, jopa enemmänkin.

Maanjäristyksen uhrien määrä nousee todennäköisesti 20 000:een ja luultavasti korkeammallekin, Star-televisio kertoi järistysalueella vierailleen puolustusministerin sanoneen. Viranomaiset eivät ole kyenneet kertomaan tarkkaa uhrilukua, koska valtaosa kuolleista on edelleen raunioissa.

Vaikka toivo eloonjääneiden löytymisestä on hiipumassa kaksi päivää järistyksen jälkeen, on raunioissa hengissä säilyneitä löydetty tänäänkin. Intialaiset sotilaat vetivät 30-vuotiaan naisen elossa raunioista, joiden alle hän oli hautautuneena 56 tunnin ajan. Nainen pelastettiin järistyksen pahoin tuhoamassa Bhujin kaupungissa. Sveitsiläiset pelastustyöntekijät taas onnistuivat kaivamaan raunioista elossa kaksi ihmistä, jotka olivat olleet raunioihin hautautuneina 43 tunnin ajan. Bhujin kaupungissa noin 350 koululaisen ja 50 opettajan uskotaan jääneen sortuneen koulurakennuksen alle. Viitisenkymmentä lasta saatiin pelastettua raunioista.

Maanjäristyksen uhri

Tuhannet jälkijäristyksiä pelänneet ihmiset viettivät viime yön taivasalla. Yhä jatkuvien jälkijäristysten pelätään myös vaikeuttavan pelastustöitä. Intian länsiosassa on ollut perjantaisen järistyksen jälkeen yli 250 jälkijäristystä.

Kansainvälistä apua virtaa maahan

Useiden eri maiden pelastusryhmiä alkoi tänään saapua Luoteis-Intian maanjäristysalueelle. Samaan aikaan uudet jälkijäristykset aiheuttivat paniikkia perjantaisen suurjäristyksen pahiten koettelemassa Gujaratin osavaltiossa. Järistyksen jäljiltä oli sunnuntaihin mennessä löydetty noin 6000 ruumista.

Pelastusryhmät Turkista, Venäjältä, Sveitsistä ja Britanniasta ovat jo saapuneet Gujaratiin. Italian ja Ranskan ryhmiä odotettiin paikalle myöhemmin tänään. Lukuisat maat ovat myös luvanneet hätäapua Intian uhreille. Japani ja Australia ilmoittivat kumpikin noin 6 miljoonan markan suuruisesta avusta.

Suomen Punainen Risti on valmis lähettämään alueelle kenttäsairaalan, jos Kansainvälisen Punaisen Ristin järistysalueella olevat arviointiryhmät näin päättävät. Arviointiryhmien työtä on hidastanut se, että tietoliikenne- ja kulkuyhteydet ovat suurelta osin alueella poikki. Päätöstä sairaalan lähettämisestä odotetaan vielä tämän päivän kuluessa, SPR:stä kerrottiin. Alueella on Punaisen Ristin mukaan suuri pula lääkkeistä, puhtaasta vedestä, hätämajoituksesta, vaatteista ja huovista. Paikalliset viranomaiset ovat sanoneet pelkäävänsä myös epidemioiden puhkeamista alueella.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.