Mainos

Indonesian järkyttävä uhriluku nousee edelleen – 1 948 kuollut ja jopa yli 5 000 kadonnut luonnonkatastrofin seurauksena

0:54

Indonesian maanjäristyksen uhriluku on noussut ja on viranomaisten mukaan epävirallisesti tällä hetkellä 1 948, uutisoi muun muassa Independent.

Viranomaisten mukaan jopa yli 5 000 ihmistä saattaa olla yhä kateissa syyskuun lopun luonnonkatastrofin jäljiltä.

7,5 magnitudin maanjäristys ja sitä seuranneet jälkijäristykset sekä tsunami runtelivat Sulawesin saarta Indonesiassa 28. syyskuuta.

Luonnonkatastrofit aiheuttivat erityisen pahaa tuhoa Baleroan ja Petobon kylille. Ne kärsivät CNN:n mukaan nyt maaperän vettymisestä, ja suuri määrä rakennuksia on romahtanut mutavelliksi muuttuneiden kyläteiden varrella.

Luonnonkatastrofissa kuolleita ihmisiä on haudattu joukkohautoihin. YK on arvioinut lähes 200 000 ihmisen olevan hätäavun tarpeessa katastrofialueella. Saarella on paha pula esimerkiksi ruoasta, vedestä ja lääkintäavusta.

Sky Newsin mukaan laajamittaiset selviytyjien etsinnät aiotaan lopettaa tämän viikon torstaina. Tämän jälkeen kadonneet julistetaan Guardianin mukaan oletetusti kuolleiksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja