Indonesian järistyksen seuraukset kauhistuttavat: "300 000 asukkaan alueesta ei ole kuultu mitään"

Hyökyaalto nousi kuuden metrin korkeuteen 1:47

Indonesiassa maanjäristyksen ja tsunamin aiheuttaman uhriluvun uskotaan vielä nousevan.

Maanjäristystä seurannut tsunamivaroitus poistettiin pian järistyksen jälkeen, sillä meressä olevat sensorit eivät olleet tunnistaneet valtavien tsunamiaaltojen syntymistä.

Tsunami iski Sulawesin saarelle tappaen satoja ihmisiä. Lisäksi tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa. Palun kaupungissa kuolonuhreja on noin 400.

Punaisen Ristin Jakartan edustajan mukaan maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin yhdistelmä on kamala kaksoiskatastrofi. Asiasta kertoo AFP.

Edustajan mukaan Indonesian Punaisen Ristin avustajat ovat kiirehtimässä auttamaan eloonjääneitä, mutta tiedossa ei ole mitä paikan päältä löytyy.

Palun kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalta Donggalan alueelta ei ole saatu juurikaan tietoja maanjäristyksen jälkeen.

- Emme ole kuulleet mitään Donggalasta ja se on erityisen huolestuttavaa, edustaja kertoo. Siellä asuu yli 300 000 ihmistä. Tämä on jo tragedia, mutta asiat voivat mennä vielä paljon pahemmaksi. 

Indonesian maanjäristys tapahtui noin 10 kilometrin syvyydessä. Tällaiset matalalla tapahtuvat maanjäristykset ovat Yhdysvaltain Geologian tutkimuskeskuksen mukaan yleensä tuhoisampia.

Lue myös:

    Uusimmat