Indonesialaisen Lion Airin matkustajakone syöksyi mereen 189 matkustajaa mukanaan – yritti ennen mereen syöksymistä kääntyä takaisin lentokentälle

Indonesiassa pudonneen koneen osia löydetty merestä 0:45

Indonesian pelastusviranomaiset kertovat lentoyhtiö Lion Airin matkustajakoneen syöksyneen mereen maanantaina. Koneessa oli 189 matkustajaa.

– On vahvistettu, että kone on syöksynyt alas, kertoi Indonesian pelastusviranomaisten edustaja Yusuf Latif Reutersille.

Kone menetti yhteyden lennonjohtoon vain 13 minuutin nousun jälkeen ja syöksyi mereen, uutisoi The Guardian. Viranomaisten mukaan matkustajia koneessa oli 189.

Indonesian katastrofiviranomainen on jakanut Twitteriin kuvia ja videoita merestä löytyneistä koneen osista.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä.

– Emme tiedä vielä, onko selviytyjiä. Toivomme ja rukoilemme, mutta emme voi varmistaa mitään, kertoi maan pelastusviranomaisten päällikkö Muhmmad Syaugi tiedotustilaisuudessa.

Syagi kertoi myös, ettei koneen hätäpaikannuslaitteesta ole saatu signaalia.

Maan lentoliikenneviranomainen kertoi, että koneen kapteeni oli ennen onnettomuutta pyytänyt lennonjohdolta lupaa kääntyä takaisin kentälle.

– Lennonjohto antoi luvan kääntymiselle, mutta menetti sitten koneeseen yhteyden, kertoi maan lentoliikenneviranomaisten edustaja.

Syöksyi 30-40 metrin syvyyteen

Pelastusviranomaisen tiedottajan mukaan kone on pudonnut Jaavan edustalle mereen noin 30–40 metrin syvyyteen. Koneen raunioita on osittain jo paikallistettu vedestä.

Indonesian liikenneministeriöstä ei osata vielä kertoa onnettomuuden syytä. Koneen hylyn löytymisen jälkeen tehtävänä on vielä analysoida esimerksi koneesta löytyvä musta laatikko ja ohjaamon äänitallentet.

– Keräämme kaiken mahdollisen tiedon koneesta. Tärkeintä on löytää nyt koneen musta laatikko, liikenneministeriön edustaja kertoi tiedotustilaisuudessa.

Matkustajakone oli matkalla Jakartasta Sumatralle, Bangkan saaren suurimman kaupungin lentokentälle ja se oli mallia Boeing 737 MAX 8. 

Sen kapteenilla ja perämiehellä oli yhteensä yli 11 000 tunnin lentokokemus, kertoi Lion Air tiedotteessaan.

BBC:n mukaan lentokoneen kyydissä oli 20 Indonesian valtiovarainministeriön työntekijää.

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat