Immolan lentoturma johtui liian alhaisesta nopeudesta – kuva näyttää, kuinka kone matkustajineen lensi katolleen pakkolaskussa

0:25
Videolla kuva Immolan lentoturmasta.

Imatran Immolan viime lauantaisen lentoturman epäillään johtuneen koneen liian hitaasta nopeudesta. Koneen kuvailtiin pudonneen kesken nousun noin kymmenen metrin korkeudesta lentokentän alueelle.

Tapauksessa laskuvarjohyppäyksessä käytetty Cessna 206 -lentokoneen nousu ja pakkolasku epäonnistuivat. Ohjaajan lisäksi kyydissä oli viisi matkustajaa ja pakkolaskun yhteydessä yksi henkilö loukkaantui vakavasti. 

Tapauksessa epäiltiin tuoreeltaan moottorihäiriötä. Onnettomuustutkintakeskus kertoi kuitenkin eilen yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitterissä, että lento-onnettomuuden alustavassa tutkinnassa turman syyksi on tarkentunut liian hidas lentoonlähtönopeus. Nopeutensa vuoksi kone ei pystynyt kunnolla nousemaan ja joutui tekemään pakkolaskun. Kone kääntyi pakkolaskussa katolleen.

Onnettomuustutkintakeskuksen alustava tutkinta asiassa on kuitenkin vielä kesken ja raportti julkistetaan sen arvion mukaan parin viikon kuluessa.

Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että sillä on asiassa käynnissä esiselvitys. Siinä arvioidaan, onko asiassa tapahtunut rikosta.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja