IMF nosti maailmantalouden kasvuennustettaan tälle vuodelle 3,1 prosenttiin – euroalueen kasvuennustetta laskettiin

Miksi Venäjän talous porskuttaa pakotteista huolimatta? 10:19
Miksi Venäjän talous porskuttaa pakotteista huolimatta?

Kansainvälisen valuuttarahaston pääekonomistin mukaan tuoreiden ennusteiden taustalla on tilanne, jossa on nähty samanaikaisesti vähemmän inflaatiota ja enemmän kasvua.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF kertoi tiistaina nostaneensa maailmantalouden kasvuennustettaan tälle vuodelle 3,1 prosenttiin. Aiempi kasvuennuste oli 2,9 prosenttia.

Yhdysvaltojen talouskasvun ennustetta nostettiin 0,6 prosenttia 2,1 prosenttiin.

Hillitympää kasvua on tiedossa taas euroalueella, jossa kasvuennuste laski 0,9 prosenttiin, kun lokakuun ennusteessa kasvun ennustettiin olevan vielä 1,2 prosenttia tämän vuoden aikana.

Inflaatioennuste pysyi ennallaan

Inflaatioennuste pysyi samoissa lukemissa edellisen ennusteen kanssa eli 5,8 prosentissa.

– Meillä on ollut samanaikaisesti vähemmän inflaatiota ja enemmän kasvua, kertoi IMF:n pääekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas.

Lukemat eivät ole Gourinchasin mukaan hyvät pelkästään Yhdysvalloissa.

– Resilienssiä on löytynyt monista paikoista ympäri maailmaa viime vuonna, hän sanoi korostaen esimerkkeinä muun muassa Kiinaa, Venäjää, Brasiliaa ja Intiaa.

IMF nosti ennustettaan kaikkien neljän valtion talouskasvun osalta. Venäjän osalta kasvuennustetta nostettiin eniten eli puolitoista prosenttiyksikköä 2,6 prosenttiin.

Ennusteissa inflaatiolukemat ovat kuitenkin matkalla eri suuntiin kehittyvissä ja kehittyneissä talouksissa.

Kehittyneissä talouksissa inflaatioennuste on laskenut edellisestä ennusteesta 0,4 prosenttiyksikköä 2,6 prosenttiin, mutta kehittyvissä talouksissa inflaation ennustetaan kasvavan edellisestä ennusteesta 0,3 prosenttiyksikköä 8,1 prosenttiin.

Lue myös:

    Uusimmat