Imatralla lopetettujen koirien omistaja vaatii 45 000 euron korvauksia poliisin toiminnan takia: "Lapsi menetti parhaat ystävänsä, mikään summa ei korvaa menetystäni"

2:23
Poliisi lopetti villikoiriksi luulemansa eläimet Imatralla.

Imatralla lopetettujen koirien omistaja on kertonut tehneensä poliisin toiminnasta rikosilmoituksen. Nainen vaatii koirista kymmenientuhansien eurojen korvauksia. 

Maanantaina villikoirina lopetettujen kotikoirien omistaja vaatii poliisilta 45 000 euron korvauksia ja julkista anteeksipyyntöä. Poliisien toiminta on hänen mukaansa ollut harkitsematonta ja hätäistä.

– Mikään summa ei oikeasti korvaa menetystäni, ei sellaista ole olemassakaan. Koiria ei tuo takaisin enää mikään, mutta laitoin hakemukseen korvausvaatimukseksi 15 000 euroa jokaista perheenjäsentä kohden, nainen kertoo.

Hätäkeskus neuvoi aikaisemmin ottamaan yhteyttä löytöeläintaloon

Ylikomisario Jukka Lankinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoi tänään MTV Uutisten haastattelussa, että koirien omistajan olisi tullut ilmoittaa karkulaisista suoraan hätäkeskukseen, jotta tieto olisi saatu välitettyä eteenpäin poliisipartioille.

Koirien omistajaa kommentit turhauttavat, sillä yhdellä aikaisemmalla karkukerralla hätäkeskus ohjeisti naista täysin päinvastoin.

– Silloin minulle sanottiin, ettei poliisi enää hoida tällaisia tilanteita. Käskivät ottamaan yhteyttä löytöeläintaloon, sillä karanneet lemmikit kuuluvat nykyään heidän piiriinsä, hän toteaa.

Nainen otti paikalliseen löytöeläintaloon yhteyttä 10 minuuttia sen jälkeen, kun viimeisin karkureissu huomattiin maanantaiaamuna. Omistaja on pahoillaan siitä, että etsinnöistä huolimatta koiria ei tavoitettu ajoissa.

"Eivät varmasti ole antaneet tuntemattomien ottaa kiinni"

Karkuteillä olleiden koirien luonnetta omistaja kuvailee ystävälliseksi. Ylikomisario Lankisen mukaan kolmen koiran lopetuspäätös tehtiin sen jälkeen, kun koiria oli poliisien toimesta yritetty ensin saada kiinni. 

– Olen kuullut ihmisiltä, että karkumatkallakin koirat olivat olleet kilttejä. Mutta koska ne karkasivat yhdessä, niin tietenkin ne juoksevat laumana. 

– Eivät koirat varmasti ole antaneet tuntemattomien ihmisten ottaa kiinni, eiväthän karkumatkalla olevat koirat antaudu väkisin ottamalla, omistaja huokaisee. 

Nainen suree perheenjäsenten menetystä, mutta erityisen raskaaksi hän kuvailee kaksivuotiaan lapsensa tilannetta.

– Lapsi menetti parhaat ystävänsä. En ole vielä pystynyt kertomaan mitä oikeasti on tapahtunut, sillä en halua, että lapseni kärsii samalla tavalla kuin minä. 

Omistaja vaatii lopetustilanteesta lisätietoja

Koirien omistaja vaatii poliisilta julkista anteeksipyyntöä, korvauksia ja koirien ruhoja tuhkattuna.

– Vaadin, että koirani kaivetaan ylös ja tuhkataan asianmukaisesti. Haluan koirani kotiin, vaikkeivat ne ole enää elossa. 

Nainen kaipaa yhä poliiseilta lisätietoja siitä, mitä lopetustilanteessa on oikeasti tapahtunut. 

– Minulle ei ole edelleenkään kerrottu kunnolla mitä on tapahtunut. Selkeästi nämä koirat eivät ole olleet aggressiivisia, mutta tätä asiaa yritetään painaa villaisella. 

– Koirani ovat olleet minulle voimavara, jonka avulla olen jaksanut eteenpäin. Haluan, että tämä selvitetään kunnolla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja