Mainos

Imaami uhkaa amerikkalaisia uusilla iskuilla

Entinen terroristijohtaja ja äärilinjan imaami mullah Krekar uhkaa länttä kahdella uudella World Trade Center -iskujen kaltaisella terrori-iskulla. Lisäksi hän haluaa kaikille amerikkalaisille kuonokopan.

WTC-iskujen jälkeen Yhdysvallat nimesi kolme vihollista: Osama bin Ladenin, Saddam Husseinin ja mullah Krekarin. Heistä hengissä on enää terroristijärjestö Ansar al-Islamin perustaja Krekar, jonka harvinainen haastattelu esitettiin tämän illan 45 minuuttia -ohjelmassa MTV3:lla.

- Terrorismi on amerikkalainen haukkumasana. Eikö se ole terrorismia, kun Yhdysvallat lähettää miehittämättömän lentokoneen Jemeniin tappamaan Yhdysvaltain kansalaisen? Ismalilaisten on pysäytettävä viholliset ja pantava heille kuonokoppa, Krekar sanoi ohjelmassa.

Hän uhkasi Yhdysvaltoja uusilla iskuilla. Hän ei myöskään peitellyt vihaansa niitä amerikkalaisia joukkoja kohtaan Irakissa, Afganistanissa ja Pakistanissa.

- Kaksi 9.11. iskua lisää. Se antaa lännelle sähköiskun, jolloin he sanovat, että vastapuolikin on ihminen, Krekar uhosi.

- En tiedä, tapahtuuko se vai ei. Pakkohan sen on, jotta Yhdysvallat tuntisi ihmisyyden. Jotta he tietäisivät, että muut ihmiset eivät ole orjia tai eläimiä.

Norjassa nykyään asuva Krekar on Irakin kurdi ja islamistisen, Ansar al-Islamin entinen johtaja. Ansar al-Islam on taistellut Yhdysvaltain tukemaa Irakin kurdihallintoa vastaan.

Krekar päätettiin karkottaa Norjasta jo vuonna 2005, mutta Irakin epävakaan turvallisuustilanteen ja Krekaria uhkaavan kuolemantuomion vuoksi karkotusta ei pantu toimeen. Krekaria syytettiin terrorismista Norjassa ja Norjan käyttämisestä tukikohtana. Oikeus ei kuitenkaan pystynyt todistamaan Krekaria ja hänen johtamaansa Ansar al-Islam järjestöä terrorismista Irakissa. Vuosi sitten häntä vastaan tehtiin murhayritys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.