Ilves tyrmäsi Jouko Myrrän viimeisen toiveen – seurapomo kertoo nyt syyn tylylle päätökselle: "Järkytys on kova"

1:08
Miksi Ilves kielsi potkut saanutta Jouko Myrrää hyvästelemästä pelaajia. Näin toimitusjohtaja Risto Jalo vastaa.

Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi MTV Urheilulle taustat ja syyt Jouko Myrrän potkuille.

Ilves järkytti urheilumaailmaa keskiviikkoaamuna, kun se antoi potkut seuran päävalmentajana toimineelle Jouko Myrrälle, vaikka joukkue keikkuu tällä hetkellä SM-liigan kärjessä.

Miksi Ilves kielsi potkut saanutta Jouko Myrrää hyvästelemästä pelaajia? Katso toimitusjohtaja Risto Jalon vastaus pääkuvan videolta.

Myrrän paikan ottaa välittömästi Antti Pennanen, joka solmi viime viikonloppuna tupsukorvien kanssa kaudet 2023-25 kattavan sopimuksen. Ilves-johto teki kuitenkin nopeasti päätöksen, että Pennanen astuu sittenkin penkin taakse välittömästi.

– Kyllä lähti ihan siitä, että saimme Pennasen Antin kausille 2023-25 sovittua viime viikonloppuna. Sitten nopeasti tässä eilisen päivän (tiistain) aikana päädyimme ehdottamaan tällaista ratkaisua, että aloitetaan yhteistyö saman tien. Urheilujohto vie asioita eteenpäin ja hallitus päättää meidän avainhenkilöpaikkamme. Myös kokouksessa oltiin yhtä mieltä siitä, että lähdetään vaihdokseen, Jalo kertoo MTV Urheilulle.

Myrrän potkut herättivät runsaasti keskustelua. Miksi SM-liigan kärkiseuran valmentaja saa potkut täysin yllättäen jo lokakuussa? Jalon mukaan seura halusi päätöksellään katsoa myös tulevaisuuteen.

– Kun katsomme tulevaisuuteen, haluamme olla neljän sakissa, se on pitkäaikainen tavoite. Nyt kun saimme sovittua yhden varmaan parhaista valmentajista, mitä markkinoilla on ja on ollut, tässä tuli mieleen, että miksi emme aloittaisi yhteistyötä saman tien jo tällä kaudella, Jalo toteaa.

Jalon mukaan yllättävä päätös ei oikeastaan johdu Myrrän toiminnasta, vaan seura halusi satsata tulevaisuuteen vaihtamalla valmentajaa jo nyt.

– Ei varmasti ole yksittäistä asiaa, että mistä nyt kiikastaa. Sarjataulukkohan näyttää ihan hyvää tilannetta. Se on mukavaa, että pystymme tekemään ratkaisuja siihen katsomatta. Me tähtäämme tulevaisuuteen tälläkin ja tähänkin kauteen ehdottomasti. Haluamme hyvän tuloksen keväällä ja uskomme, että Pennanen menestyneenä valmentajana tuo omat mausteensa tähän, Jalo perustelee.

– Haluamme, että pelimme on sen näköistä, että se kehittyy illasta toiseen ja on edelleenkin voittavaa kiekkoa.

Jalo uskoo Pennasen tuovan Ilveksen peliotteisiin tasaisuutta, mikä on viime vuosina ollut seuralle paikoitellen suurikin haaste.

– Kyllähän meillä on ollut vähän epätasaisia esityksiä ja oma pääkin on kolissut liikaa. Ainahan kaikki toivoo ideaalisti, ettei omiin menisi ja paljon tehtäisiin toiseen päähän. Uskon, että Pennanen tuo omalla kokemuksellaan jotain sellaista, mitä ei ainakaan itse osaa sanoa vielä.

Miksi Ilves ei antanut Jouko Myrrän hyvästellä joukkuetta potkujensa jälkeen ja miten pelaajat reagoivat yllätyspotkuihin? Katso vastaus pääkuvan videolta.

7:52
Näin Ilves-toimitusjohtaja Risto Jalo perustelee Jouko Myrrän potkuja.

2:10
Jouko Myrrä kommentoi potkujaan MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja