Ilpo Härmäläisen murhasta tuomittu mainosmies "erittäin pettynyt" – näin puolustus kommentoi elinkautista

11:13
MTV Uutiset Live ruoti tuomiota tuoreeltaan. Katso lähetys yltä.

Lakimies Ilpo Härmäläisen murhasta tuomittu “mainosmies” Lasse Lehto määrättiin tänään elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Asianajajansa mukaan Lehto on käräjäoikeuden tuomioon erittäin pettynyt.

Lehdon avustaja, asianajaja Heikki Uotila kommentoi Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tämänpäiväistä ratkaisua tuoreeltaan MTV Uutisille.

– Tämän tyyppisissä asioissa on tietenkin selvää, että täytyy varautua erilaisiin vaihtoehtoihin, myös tähän huonompaan. Mutta luonnollisesti päämieheni oli erittäin pettynyt kuullessaan tämän käräjäoikeuden tuomion, Uotila sanoi.

Mitkä olivat hänen ensimmäiset sanansa?

– En julkisesti sano näitä sanoja. Jokainen voi päätellä itse, Uotila kommentoi.

Uotilan mukaan on "varsin todennäköinen vaihtoehto", että käräjäoikeuden murhatuomiosta valitetaan hovioikeuteen. Uotilan mukaan käräjäoikeuden tuomio perustuu aihetodisteisiin, eikä niin sanottua savuavaa asetta, joka osoittaisi Lehdon syyllisyyden, ole.

– Päämieheni kiistää edelleen syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Henkirikos tapahtui tuomion mukaan 3. elokuuta 1994 Turussa. Lehto oli houkutellut Härmäläisen purjeveneelleen, ampunut tätä kahdesti ja hävittänyt ruumiin merelle noin 1,6 kilometrin päähän Satavan venesatamasta. Ruumis löydettiin vasta viime maaliskuussa.

Käräjäoikeuden mukaan murhan motiivina oli se, että Lehto pelkäsi Härmäläisen paljastavan hänen vilpillisen laskutuskuvionsa, jonka oli määrä pelastaa hänen yrityksensä kokurssilta. Lehto jäi rikoksesta kuitenkin kiinni ja sai tuomion jo takavuosina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja