Ilona Siekkiseltä sydäntäsärkevä päivitys: "Jäljellä on pelkkä loputon kaipaus ja ikävä"

Ilona Siekkisen raskaus päättyi ennenaikaisesti.

Fitnessvalmentaja Ilona Siekkinen  kertoi viime viikolla Instagram-tilillään ensimmäisen raskautensa päättyneen suureen suruun. Siekkinen kertoi päivityksessään hänen ja hänen kihlattunsa, niin ikään fitnessvalmentajana tunnetun Mikko Niirasen vauvan menehtyneen kohtuun.

Siekkinen jakoi musertavaan tilanteeseen liittyviä ajatuksiaan Instagramissa keskiviikkona 5. kesäkuuta. Hän postasi tililleen kauniita odotuskuvia, joissa hän poseeraa kukkien keskellä.

– Nämä kuvat on nyt kultaakin arvokkaampia. Haluan julkaista näitä ihania odotuskuvia, jotka otettiin muutama viikko sitten, mutta tuntuu niin vaikealta kirjoittaa mitään. Tuntuu, etten löydä tälle kaikelle sanoja. En edes aina vielä ymmärrä, ettei me olla enää fyysisesti yhdessä. Mun sydäntä särkee, että tässä kävi näin, Siekkinen kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Siekkinen kirjoittaa parin edesmenneelle Iisakki-vauvalle olevansa pahoillaan, ettei pystynyt suojelemaan tätä, mutta kertoo tietävänsä, ettei olisi voinut tehdä mitään toisin. Hän kirjoittaa kysyneensä asiasta lääkäreiltä kymmeniä kertoja ja saaneensa aina saman vastauksen: "Sinä teit Ilona ihan kaikkesi".

– Mutta silti olen niin pahoillani. Sinä olisit halunnut päästä isin ja äidin syliin, me odotettiin sinua jo niin kovasti. Nyt jäljellä on pelkkä loputon kaipaus ja ikävä, Siekkinen kirjoittaa.

– Onneksi meistä on kuitenkin yhdessä tällaisia kauniita kuvia. Siellä sinä olit turvassa minun vatsassani. Me kasvettiin ja elettiin yhdessä lähes puoli vuotta. Nyt sinä elät meidän muistoissamme ikuisesti, hän jatkaa.

Siekkisen lapsivedet menivät ennenaikaisesti raskausviikolla 20, mutta toukokuun alussa kontrollissa selvisi, että lapsivettä oli, vaikkakin niukasti. Toukokuun 23. päivä Siekkinen kertoi Instagram-julkaisussaan, että oli käynyt äitiyspoliklinikalla. Uutiset olivat olleet huonoja, mutteivät uusia. 

– Lapsivettä ei käytännössä ole tällä hetkellä, sitä kyllä uusiutuu, mutta se tihkuu ulos. Tilanne on siis pysynyt ennallaan ja käynti ei sinänsä yllättänyt millään tapaa, Siekkinen kirjoitti tuolloin.

Tuolloin Siekkinen ja hänen kumppaninsa saivat viikon aikaa tehdä päätöksen siitä, jatketaanko raskautta vai vauhditetaanko keskenmeno. 

Torstaina 30. toukokuuta julkaisemassaan päivityksessä Siekkinen kertoi käyneensä kumppaninsakanssa alkuviikosta lääkärillä hakemassa viimeistä näkemystä siitä, mitä heidän tulisi tehdä vaikeassa tilanteessaan. Uutiset olivat lohduttomat. 

– Tuolla käynnillä perinatologi kuitenkin totesi jo alkuun, ettei vauvan sydän enää lyö. Hän oli kuollut kohtuun jo viime viikonlopun aikana, mahdollisesti jopa useita päiviä aiemmin, Siekkinen kertoi tuolloin. 

Iisakki-vauvan hautajaiset järjestetään viikon päästä.

Lue myös:

    Uusimmat