Mainos

Ilmoitus verisestä naisesta paljastuikin synnytykseksi: ”Minuutti järjestysvalvojien saapumisesta lapsi oli jo syntynyt”

Eilen Helsingin päärautatieasemalla koettiin erikoinen ja odottamaton tapahtuma, kun nainen synnytti lapsen yleisissä wc-tiloissa.

Synnytystä avusti työmatkallaan oleva nainen. Sivustaseuraajiakin olisi vessassa riittänyt, mutta järjestyksenvalvojat eristivät tilan.

VR-yhtymän turvallisuuspäällikkö Pekka Ahola kertaa tapahtumien kulkua.

– Meille tuli tapahtuma, jossa turvakeskus sai soiton rautatieasemalta ravintolasta. Sanottiin, että tuolla vessassa tapahtuu jotain. Alkuun ilmoitettiin, että siellä on verinen nainen ja järkkärit menivät paikalle, Ahola selittää.

Luonnollisesti järjestyksenvalvojien päässä olivat pyörineet monet mahdollisuudet hälytyksen luonteesta. Aholan mukaan yleensä vastaavissa hälytyksissä on kyseessä kaatuminen, minkä seurauksena asianosaisen päästä valuu verta.

– Tietenkin monet asiat olivat mielessä, mutta järkkärit eivät ole odottaneet synnytystä, olen siitä satavarma, Ahola nauraa.

Ahola kertoo keskustelleensa eilisen tapahtumista pitkän linjan järjestyksenvalvojien kanssa.

– Kun juttelin kymmeniä vuosia palveluksessa olleiden järjestyksenvalvojien kanssa, he sanoivat, ettei rautatieasemalla ole synnytetty ennen. En kuitenkaan pysty vahvistamaan tietoa, Ahola sanoo.

Erikoinen ilta järjestyksenvalvojille

Järjestyksenvalvojat olivat kuitenkin tajunneet heti paikalle päästyään, että vessassa on synnytys käynnissä. Aholan mukaan kului noin minuutti järjestyksenvalvojien saapumisesta, ja lapsi oli jo syntynyt. 

– Se lisää tämän tapahtuman erikoisuutta, että seuraavalla minuutilla meille tuli ilmoitus toisessa hallissa olevasta tajuttomasta henkilöstä. Eli sinne hälytettiin ensiaputehtävään lääkäriyksikkö ja samaan aikaan toisessa hallissa eli naistenvessassa oli synnytys. Kaikki likipitäen samalla minuutilla. Se oli erikoinen ilta, Ahola kertoo.

Järjestyksenvalvojat ovat Aholan mukaan hyvin tottuneita vereen, joten ainakaan sen vuoksi tilanne ei paikalle osuneita järjestyksenvalvojia järkyttänyt.

– Rautatieaseman järjestyksenvalvojat ovat osa Helsingin pelastuslaitoksen ensivastetta. Heillä on aika hyvä ensiapukoulutus. He ovat myös useimmissa tapauksissa ensimmäisenä paikalla oleva poliisi, sairaanhoitaja tai palomies, Ahola pohtii.

Ahola ei kommentoi, oliko synnyttänyt nainen rautatieaseman järjestyksenvalvojille tuttu kasvo. Hänellä ei myöskään ole tietoa äidin tai lapsen voinnista.

– Me huolehdimme ainoastaan, että he pääsevät hoitoon, ja niin kävi tässä tapauksessa. Minulla on se käsitys, että äiti ja lapsi lähtivät rautatieasemalta kunnossa, mutta se on vain oma käsitykseni, koska ei terveydenhuoltohenkilöstö anna meille siinä tilanteessa raporttia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.