Mainos

Ilmiö: Auto vuokrataan nyt kerralla koko kesäksi

Autovuokraamoja työllistää nyt uusi asiakasryhmä: kasvava joukko suomalaisia haluaa vuokrata auton käyttöönsä koko kesäksi.

– Trendi näkyi selvästi jo viime vuonna, ja sama näyttää jatkuvan tänä kesänä. Kesäauto vuokrataan usein kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin, kertoo Avis autovuokraamon myynti- ja markkinointipäällikkö Marko Haakanen.

Hertz autovuokraamon myynti- ja markkinointijohtaja Antti Laakson mukaan kesäautoja vuokraavat etenkin nuoret ja autottomat kaupunkilaiset. Koko kesäksi auton käyttöönsä vuokraa myös moni ulkomailla työskentelevä suomalainen, joka palaa kesäksi kotimaahan lomanviettoon.

Kesäautojen osuus kaikista autovuokrauksista on silti toistaiseksi pieni.

– Kesävuokrien osuus on meillä noin 5–10 prosenttia kaikista vuoden autovuokrauksista, Haakanen kertoo.

Lomakuukausiksi vuokralle halutaan pieni henkilöauto tai perhekäyttöön sopiva farmari. Erikoisautot, kuten avoautot, kiinnostavat vain pientä joukkoa. Kesäkuukausina niitä vuokrataan etenkin hääautoiksi.

Kesä on edelleen autovuokraamoissa vuoden vilkkainta aikaa, vaikka vuokra-autojen kysyntä ympäri vuoden on tasaantunut. Vilkkainta autovuokraamoissa on elokuussa, kun vuokra-autoja tarvitsevat niin lomalta palanneet liikematkalaiset kuin Suomeen tulevat turistit.

– Kesällä vuokra-autoja kysytään niin paljon, että käytössä voisi olla 20 prosenttia isompi kalusto, mille muuhun aikaan vuodesta on tarvetta, Haakanen sanoo.

Niin täysiä autovuokraamoiden varauslistat eivät kuitenkaan ole, ettei kesäautoa saisi vuokrattua vielä täksikin kesäksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.