Mainos

Ilmavoimat perheenjäsenten ilmaislennoista: Otimme itse yhteyttä verottajaan

Ilmavoimat pohtii valittaako se verottajan ennakkoratkaisusta, jonka mukaan armeijan henkilökunnan perheenjäsenet eivät voi matkustaa ilmaiseksi virkalennoilla.

Ilmavoimat oli itse pyytänyt verottajalta kantaa siihen ovatko ilmavoimien lentokuljetusten matkat Puolustusvoimien henkilökunnan perheenjäsenille tai lähiomaisille verotettavaa etua. Verottaja vastasi viime viikolla, että kyseessä on veronalainen etuus. Ilmavoimat laittoi ilmaiset lennot perheenjäsenille jäihin toistaiseksi

Ilmavoimien henkilöstöpäällikkö eversti Mikko Kauppala sanoo, että perheenjäsenet ovat voineet matkustaa virkalennoilla, jos niissä on ollut tilaa.

– Ilmavoimille tästä ei ole aiheutunut lisäkuluja. Olemme aiemmin katsoneet, että lentomatkustusetu ei ole sellainen verotettava luontaisetu mihin tuloverolaissa viitataan, vaan olemme arvioineet sen olevan veroton etu.

Ilmavoimilla on 30 päivää aikaa vastata verohallituksen ennakkopäätökseen Kauppala ei ota tässä vaiheessa kantaa aikooko Ilmavoimat valittaa päätöksestä.

Kauppala arvioi, että puolustusvoimien koneella vapaa-ajan matkustajia on noin 10 prosenttia.

Aamulehden haastatteleman asiantuntijan arvion mukaan matkoista on tulossa viiden vuoden jälkiverot.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.