Mainos

Ilmastonmuutos uhkaa harvinaisia lintulajeja

Kahdeksasosa maailman linnuista on vaarassa kuolla sukupuuttoon ilmastonmuutoksen paineessa, kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN varoittaa.

Harvinaisten lintujen, kuten Galapagosinmatkijalinnun ja Lusikkasirrin, joka lisääntyy Koillis-Venäjällä ja talvehtii Etelä-Aasiassa, kannat ovat laskeneet kriittisesti, IUCN sanoo raportissaan.

Vuoden 2008 "lintujen punainen lista" -selonteko julkaistiin vappuna YK:n luonnon monimuotoisuus -konferenssissa Saksan Bonnissa. Sen mukaan 1226 lintulajia on nyt asetettu erittäin uhanalaiseksi.

Vuosittainen raportti, jota luonnonsuojelijat tarkasti seuraavat, lisäsi kahdeksan maailman 10 000 lintulajista erittäin uhanalaisten lajien kategoriaan.

- Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton viimeisin päivitys punaiseen listaan osoittaa, että linnut elävät valtavan ilmastonmuutoksen aiheuttaman paineen alaisena, sanoo Jane Smart, IUCN:n lajiohjelman johtaja.

Pitkäaikainen kuivuus ja yllättävät sääilmiöt asettavat lisäkuormituksen uhanalaisten lajien elinympäristöille. 26 lajista 24 muutti punaisella listalla korkeamman uhanalaisuuden luokkaan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.