Ilmarisen tulos jäi miinukselle sata miljoonaa, mutta sijoitussalkun tuotto nousi plussalle

Eläkeyhtiö Ilmarisen tammi-syyskuun kokonaistulos jäi miinukselle hieman yli 100 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten voittoa kertyi yli 1,3 miljardia euroa. Kolmannen vuosineljänneksen tulos oli vajaa miljardi eli 992 miljoonaa euroa.

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto kuitenkin nousi tammi-syyskuussa 0,6 miljardia euroa plussalle ja vakavaraisuus vahvistui sijoitusmarkkinoiden toipuessa koronapandemian aiheuttamasta alkuvuoden rajusta kurssilaskusta.

Kolmannen vuosineljänneksen sijoitussalkun tuotto oli 3,2 prosenttia eli noin 1,6 miljardia euroa sijoitusmarkkinoilla jatkuneen positiivisen kehityksen myötä. Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 50,3 miljardia euroa, kun se vuosi sitten oli 50,5 miljardia euroa.

– Talousennusteita on päästy pahimmista skenaarioista korjaamaan hieman ylöspäin, mutta maailmantalouden odotetaan IMF:n uusimmissa ennusteissa taantuvan -4,4 prosenttia. Syksyn aikana koronaviruksen uudelleenleviäminen on kiihtynyt aiheuttaen rajoitustoimenpiteiden käyttöönottoa ja kasvavaa epävarmuutta talousnäkymiin, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarinen arvioi tulevaisuuden näkymissään, että kasvavan työttömyyden ja työnantajien TyEL-maksun väliaikaisen alennuksen seurauksena maksutulo laskee merkittävästi viime vuodesta.

Kustannustehokkuuden paranemisen myötä hoitokustannustuloksen odotetaan olevan toisella vuosipuoliskolla samaa tasoa tai parempi kuin ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja