Ilmanvaihto-ongelmia

Hei Sakke!

Osaatko auttaa, asun 50-luvulla rakennetussa kivisessä rivitalossa, jossa ilmanvaihtoa hoitaa alakerrassa yksi seinästä alas-auki vedettävä luukku (keittokomero) ja yläkerrassa yksi ritiläinen ilma-aukko (kylpyhuone). Asunnon pinta-ala on 55 neliömetriä. Nyt kun ovet ja ikkunat pidetään taas kiinni, tuntuu että happi ei riitä. Miten sen voisi selvittää ja onko asian korjaamiseksi jokin helppo ratkaisu? Etukäteen kiitos!
t.Jaana

Kiitoksia kysymyksestä. Ilmanvaihtonne perustuu painovoimaiseen ilman liikkumiseen eli lämmin nousee ylös ja korvaava tulee mainitsemastanne luukusta. Talvella ongelmana on, ettei sisään haluta kylmää ja täten raittiin ilman pääsy estyy aiheuttaen kuvaamanne aistimuksen.

Kaksi vaihtoehtoa on helpohkosti toteutettavissa. Ikkunat voidaan uusia siten, että alakerran puitteeseen tulee korvaavan ilman aukko. Se on siinä määrin pieni, ettei aiheuta vetoa eikä kylmää lämpöpatterin yläpuolella. Yläkerrassa samanlainen aukko päästää vanhan ilman pois. Toinen vaihtoehto on koneellinen ilmanvaihto, joka voidaan asentaa myös vanhoihin rakennuksiin (kuvassa ilmanvaihtokone).

Suosittelen jompaakumpaa ihan terveyssyistä.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja