Ilman kohtua elänyt nainen synnytti lapsen Yhdysvalloissa – näin "ihme" onnistui

Ilman kohtua elänyt nainen synnytti lapsen 2:04
Videolla ihmevauvan vanhempien haastattelu.

Sairaala Clevelandissa, Yhdysvalloissa ilmoitti maanantaina, että nainen on synnyttänyt vauvan elinsiirrossa saadun kohdun avulla toista kertaa ikinä.

Michelle ja hänen miehensä ovat nelikuisen Cole-pojan ylpeitä biologisia vanhempia. Suurimman osaa elämäänsä Michelle oli kuitenkin luullut, ettei hän voisi saada omaa biologista lasta, sillä hän oli itse syntynyt ilman kohtua.

– Kasvaessani oli vaikeaa elää sen tiedon kanssa, etten ikinä voisi tulla raskaaksi. Se oli yksi suurimmista unelmistani, Michelle kertoo CNN:lle.

Pariskuntaa auttanut lääkäri Cristiano Quintini kertoo, että noin yksi lisääntymisikäinen nainen 500:sta kärsii kohdun epänormaalista toiminnasta johtuvasta lapsettomuudesta.

– Tämä on jotain, mikä potentiaalisesti voi muuttaa monien naisten ja perheiden elämiä maailmanlaajuisesti, tohtori Quintini kertoo.

Michellelle siirrettiin elinsiirrolla uusi kohtu. Kohtu oli peräisin jo menehtyneeltä elinluovuttajalta.

Jo ensimmäisellä tärppäsi

Michelle odotti vuoden ajan sopivaa kohtua ja kun puhelin lopulta soi, joutui hän yli 14 tunnin leikkaukseen. Onnistuneen elinsiirron jälkeen Michelle sai koeputkihedelmöityshoitoa.

Koeputkihedelmöityshoidossa munasarjoihin pyritään kasvattamaan useampia munarakkuloita kerrallaan. Munasolut otetaan talteen ultraääniohjatussa munasolujen keräyksessä. Laboratoriossa munasolut hedelmöitetään ja alkio siirretään kohtuun 2–6 päivän kuluttua hedelmöityksestä.

Yllättäen Michelle tuli raskaaksi jo ensimmäisen alkion siirron myötä. Tulos oli iloinen yllätys kaikille. Michelle oli ostanut kotiin yksinkertaisen raskaustestin, eikä ollut uskoa silmiään nähtyään positiivisen tuloksen.

– En ikinä uskonut sanovani olevani raskaana. En ikimaailmassa! Michelle kertoo.

Hän on toinen nainen, joka on synnyttänyt vauvan siirrännäisen avulla.

– Hän on täydellinen, Michelle kuvailee poikavauvaansa.

Hän pitää Colen syntymää ihmeenä ja on ikuisesti kiitollinen kohdun hänelle luovuttaneelle henkilölle.

– En voi kiittää sen tytön perhettä tarpeeksi, hän ei koskaan saa tietää kuinka paljon iloa hän on meille tuonut.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat