Mainos

Ilmailulaitos tutkii Hornettien läheltäpiti -tapausta

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaarta ja rouva Eeva Ahtisaarta kuljettanut lentokone joutui eilen liian lähelle kahta Hornettia.

Ahtisaaria kuljettanut lentokone oli lähestymässä Kuopion lentokenttää, kun kaksi Hornettia ohitti koneen noin 1,5 mailin päästä. Turvaväli lentokoneille olisi ollut noin kolme mailia.

-Lentokoneet kulkivat liian lähellä toisiaan, sillä kolmea mailia lähempänä ne eivät saisi periaatteessa olla. Tässä tapauksessa ei ilmeisesti ollut vaaraa, sillä lentäjät havaitsivat tilanteen ja koneet olivat eri korkeudella, joten niiden lentoradat eivät menneet ristiin, Ilmailulaitoksen Kuopion lentoaseman toimialapäällikkö Juha Kainulainen arvioi.

Ohitushetkellä Hornetit olivat Ilmailulaitoksen mukaan vaakalennossa ja Ahtisaaria kuljettanut Learjet oli 200-300 metriä alempana.
Kainulainen ei vielä tiedä, miksi turvaväli kutistui liian pieneksi. Tapahtuma analysoidaan Ilmailulaitoksessa tänä aamuna.
-Tapaus on melko harvinainen. Tällaista ei monta kertaa vuodessa satu, Kainulainen sanoo.

Presidentti Ahtisaari puolisoineen oli eilen maakuntamatkalla Pohjois-Savossa. Presidenttiparia informoitiin tapahtuneesta heti Learjetin laskeuduttua Kuopion lentokentälle.
Learjet 35/S on kaksimoottorinen suihkukone, joka on alunperin suunniteltu matkustajakoneeksi. Ilmavoimissa konetta käytetään valtion johdon kuljetuksiin. Lisäksi sillä lennetään maalinhinaus- ja kartoituskuvauslentoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.