Mainos

Ilahduta rakkaitasi: Näin teet hurmaavan ystävänpäiväkortin

Oletko kyllästynyt ystävänpäiväkortteihin tai -toivotuksiin, joissa hehkutetaan samaan kaavaan aina sitä samaa "Hyvää ystävänpäivää" huutomerkkien kera? Lue vinkit, miten voit tehdä ystävänpäiväkortista erikoisemman ja ennen kaikkea mielitietyllesi tärkeän.

Ystävää tai rakasta voi ja kannattaakin muistaa ystävänpäivänä vaikkapa omatehdyllä kortilla. Tekisikö mielesi kuitenkin kirjoittaa hivenen erikoisempi kortti, jonka sisältö hehkuttaisi jotain muutakin kuin perinteisen "Hyvää ystävänpäivää!" -lurituksen? Ilahduta mielitiettyäsi ja tee kortista ja koko ystävänpäivästä ikimuistoisempi ja omaleimaisempi panostamalla korttiin. Näin voit myös todistaa, kuinka hyvin tunnet parhaan ystäväsi.

Vinkki: Jos kortti ei ennättänyt tänä(kään) vuonna postiin, käy tiputtamassa se mielitiettysi postilaatikkoon. Jos asutte saman katon alla, sekoita se muun postin sekaan. Näin syntyy tunne, että itse posteljooni toi kortin. Ihana yllätys!

Vinkki 1: Lempibändin lyriikat, lempielokuvan sanomat ja sanonnat

Nyt voit todistaa, että tosiaan tunnet lähimmäisesi. Kirjoita korttiin hänen lempiyhtyeensä tai -kappaleensa lyriikoista se osa, jotka sointuvat hyvin ystävänpäivään tai rakkauteen. Jos yhtyeen kappaleet eivät ole sinulle tuttuja, voit kirjoittaa esimerkiksi googleen bändin nimi + lyrics.

Entäpä mikä on hänen lempielokuvansa tai -sarjansa? Tässäkin google auttaa ystävää hädässä: kirjoita elokuvan nimi + quotes. Jos ystäväsi on esimerkiksi hurja Sinkkuelämää-sarjan fani, kokeile etsiä käsiisi parhaimpia sananparsia, joita nämä naiset ovat televisioruudussa suustaan päästäneet:

"I'm someone who is looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient,consuming, can't-live-without-each-other love." Carrie


Esimerkiksi Imdb.cominsivuilta löydät Sinkkuelämää-sarjan englanninkielisiä letkautuksia. Wikiquotesta löydät lisää oivia repliikkejä ja sanontoja!

Vinkki 2: Leikkaa ja liimaa

Jos olet innokas piirtämään, voit myös ikuistaa sinut ja ystäväsi esimerkiksi erilaisina julkisuudenhahmoina. Oletteko kuin Sinkkuelämää-sarjan Carrie ja Samantha? Vai elättekö yhtä vilkasta elämää kuin ? Vai oletteko aivan kuten Brad Pitt ja Angelina Jolie? Piirrä teidät korttiin julkisuudenhenkilöinä tai vaihtoehtoisesti vaikkapa eläiminä: muistuttaako ystäväsi viekasta kissaa tai kenties suloista siiliä? Laita mukaan perustelut, miksi halusit ikuistaa ystäväsi tällaisena luontokappaleena. "Olet yhtä pörheä ja suloinen, kuin kissanpentu!"

Voit myös leikata esimerkiksi aikakauslehdistä kuvia ystäväsi lempinäyttelijöistä, unelmien kumppanista tai vaikkapa lempitavaroista: "Nämä tavarat olisin ostanut sinulle, jos olisin miljonääri!" Liimaa leikkaamasi kuvat korttiin.

Vinkki 3: Sano se latinaksi

Haluatko ilmaista rakkauttasi uusin, suurin sanoin? Käytä lentäviä lauseita ja kirjoita vaikkapa latinaksi rakkaudentunnustus!

Amans, quid cupiat, sciet, quid sapiat, non sciet. Rakastunut tietää kyllä mitä haluaa, muttei näe mikä on viisasta.

Amantes amentes. Rakastuneet (ovat) järjettömiä.

Amantium irae amoris integratio est. Rakastavaisten riitely uudistaa rakkauden.

Amor vincit omnia. Rakkaus voittaa kaiken.

Aut amat autodit mulier: nil est tertium. Nainen joko rakastaa tai vihaa: kolmatta vaihtoehtoa ei ole.

Da mi basia mille, deinde centum. Anna minulle tuhat suukkoa, sitten sata.

Dulce est desipere in loco. Suloista on sopivalla hetkellä hullutella.

Epistula enim non erubescit. Sillä kirje ei punastele.

Humanius est deridere citam quan deplorare. Inhimillisempää on nauraa elämälle kuin surra

Litore quot conchae, tot sunt in amore dolores. Niin paljon kuin on meren rannalla simpukoita, niin paljon on rakkaudessa tuskia.

Nihil difficile amanti. Rakastavalle mikään ei ole vaikeaa.

Surge, propera, amice mea, columba mea, formosa mea, et veni, iam enim hiems transiit. Nouse, kiirehdi, rakkaani, kyyhkyseni kaunottareni, ja tule, sillä talvi on jo mennyt.

Ut ameris, amabilis esto. Että sinua rakastaisin, ole rakastettava.

Vinkki 4: Ystävän nimikirjaimet paljastavat luonteen

Kirjoita ystäväsi tai rakkaasi nimikirjaimet pystypäin ja kirjoita jokaiseen kohtaan adjektiivi, millainen ihminen hän mielestäsi on. Kirjoita nimen alkukirjaimet isolla. Laita vaikka koko nimi etu- ja sukunimeä myöten! Esimerkiksi:

Y stävällinen

S eurallinen

T aitava

Ä llistyttävä (n ihana!)

V ieno

Ä lykäs

Vinkki 5: Avaa päiväkirjasi

Oletko joskus kirjoittanut jotain ihanaa ystävästäsi tai rakkaastasi omaan päiväkirjaasi tai kalenteriisi? Kaiva päivyrisi esiin ja kirjoita korttiin parhaimmat rakkaudentunnustuksesi tai -tuntemuksesi hänestä, jos uskallat! Muista lisätä päivämäärä.

Entä oletko joskus nuorempana kirjoittanut rakkausrunoja? Ole rohkea ja lisää sellainen korttiisi, vaikka se olisi kuinka hupsu! Laita vaikka runon alle oma nimesi ja ikäsi. Saat varmasti sympatiat, jos uskallat paljastaa millainen runosuoni sinulla sykki 9-vuotiaana.

Vinkki 6: Tekstiviestimuistio

Oletko säästänyt ystäväsi tai mielitiettysi ihanimmat taikka erikoisimmat tekstiviestit? Kirjoita korttiin kaikkein mieleenpainuvin tai ihanin viesti, jonka olet häneltä saanut. Lisää tarkka kellonaika ja lähettäjän sekä vastaanottajan nimet.

Kirjoita vaikka kortin loppuun: "Tästä syystä sinä olet maailman ihanan ystävä / poikaystävä / tyttöystävä."

Ystävänpäivän kunniaksi viikon AVA-aiheena on kaveruus, rakkaus ja ystävyys! Muistuttaako joku esine sinua parhaasta kaveristasi tai onko tietty hetki ollut sinulle ja ystävällesi tärkeä? Millaisen ystävänpäiväkortin sinä sait tai teit?


AVA on myös Twitterissä!Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myösFacebookissa!

Lue myös:


AVA

Osittainen lähde: Carpe Diem – Arto Mäki, wikiquotes, Imdb.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.