Mainos

Näin kirjoitat rakkauskirjeen

Ystävänpäivän lähestyessä tunteet ovat pinnassa. Yksi romanttinen tapa yllättää rakas on kirjoittaa hänelle aito rakkauskirje.

Rakkauskirjeen kirjoittaminen voi tuntua vaikealta. Mitä siihen oikein voi kirjoittaa? Miten ilmaisen tunteeni kuulostamatta tyhmältä tai kliseiseltä?

Ole oma itsesi

Vaikka kirjoitat rakkaudesta, älä teeskentele olevasi Shakespeare tai Tabermann. Kirjoita omalla tyylilläsi ja ole aito. Toki jos aitoa sinua on jäljitellä Shakespearen uljaita säkeitä, anna mennä!

Voit myös lainata kuuluisien runoilijoiden aikaansaannoksia, kunhan muistat laittaa runon alle kirjoittajan nimen ja teoksen. Voit esimerkiksi painottaa, että kyseisestä runosta tulee rakastettusi mieleen.

Tee kirjeestäsi henkilökohtainen

Olet kaunis, on kivasti sanottu, mutta lisää viestiin jotain henkilökohtaista, jotain mistä kirjeen lukija tietää, että se on todella kirjoitettu juuri hänelle. Osoita kirjeessäsi, että rakkautesi kohde on ollut ajatuksissasi kirjoittaessasi kirjettä.

Käytä mielikuvitustasi

Älä kopioi toisen tekstiä. Ei ole myöskään mitään määrättyä muotoa rakkauskirjeelle. Tee kirjeestä sellainen, että se kuvastaa juuri sinun tunteitasi juuri häntä kohtaan. Rakkauskirje voi olla myös vaikka sävelletty, piirretty tai vaikka valokuvista koottu. Voit kirjoittaa kirjeen runomuotoon tai proosaksi. Vain mielikuvitus on rajana.

Jos haluat kirjoittaa perinteisen kirjeen, varaa sen tekemiseen riittävästi aikaa. Voit tehdä ensin luonnostelmia tai kirjoittaa tajunnanvirtana ylös ajatuksia, mitä haluat rakastetullesi sanoa. Rakkauskirjeen tekemiseen kannattaa panostaa, joten unohda hutilointi.

Lempinimiä

Lähes kaikki pariskunnat ovat ajan saatossa keksineet toisilleen mitä erilaisimpia ja hellyttävämpiä lempi- ja hellyttelynimiä, joita ei ole aina tarkoitettu ulkopuolisten korville. Tee kirjeestä henkilökohtainen kirjoittamalla rakkaasi lempinimet ylös: vanha sanontakin kuuluu, "että rakkaalla lapsella on monta lempinimeä" – kuten myös omalla kumppanilla!


Muista, ettei kliseissä ole mitään pahaa: uskalla tunnustaa rakkautesi omin sanoin, olitpa miten imelä tahansa!


Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.