KUVAT: Tältä Herlinin valtiolta ostamassa 12 miljoonan kartanolinnassa näyttää

Valtio on myynyt omistamansa Suitian linnan tiluksineen Suomen rikkaimmalle miehelle Antti Herlinille sekä karjatilallisille Rehnbergin veljeksille. Kauppahinta nousi 11,7 miljoonaan euroon.

Suitian 600-vuotias kartanolinna sijaitsee Siuntiossa. Uudet omistajat harkitsevat linnan avaamista yleisölle, kertoo uuden Suitian Linna Oyn hallituksen puheenjohtaja Markku Laulumaa Iltalehdelle.

Kauppakirja allekirjoitettiin maanantaina, mutta kauppa vaatii toteutuakseen vielä eduskunnan hyväksynnän. Senaatti-kiinteistöt kertoivat viime syksynä myyvänsä linnaa ja tiluksia käypään hintaan.

Valtio myi kartanon alueelta 62 rakennusta ja 726 hehtaaria maata. IL:n mukaan muutama kymmenen hehtaaria jäi valtion omistukseen luonnonsuojelusyistä.

Miljardööri, Koneen ja Sanoman hallituksen puheenjohtaja Herlin omistaa nyt kaksi kartanoa. Herlinin sukutila Thorsvik on Siuntion naapurikunnassa Kirkkonummella. Rehnbergin veljeksetkin ovat jo omistaneet ison Gårdskulla-kartanon Suitian naapurista.

Ostajien tarkoituksena on jatkaa normaalia maa- ja metsätalouden harjoittamista. Päärakennuksen, eli 1 300 neliön kokoisen linnan, käyttöä selvitetään vielä.

Tila perustettiin vuonna 1420, ja linna rakennettiin 1540-luvulla. Valtion omistukseen Suitia siirtyi vuonna 1934. Suitia on ollut Helsingin yliopiston käytössä vuoteen 2006 saakka.    

Lue myös:

    Uusimmat