Mainos

IL: Turvapaikanhakijoilla liian kuuma vastaanottokeskuksessa – "Tervetuloa henkilökohtaiseen saunaani"

Iltalehti kertoo, että Vantaan Auramon vastaanottokeskuksen huoneissa sisälämpötila kohoaa 30 asteeseen. Ilma ei huoneissa vaihdu, joten osa turvapaikanhakijoista on siirtynyt yleisiin tiloihin nukkumaan. 

Suomen kesä tuskastuttaa Vantaalla sijaitsevat Auramon vastaanottokeskuksessa. Iltalehden haastattelema turvapaikanhakija Salim kuvailee huonettaan.

– Tervetuloa henkilökohtaiseen saunaani, Salim sanoo Iltalehdelle.

Ilma ei Salimin huoneessa kierrä, sillä vastaanottokeskuksen ikkunoita ei saa raotettua. Lämpötila huoneessa kohoaa jopa 30 asteeseen.

Auramon asukkaat kertovat Iltalehdelle, että he ovat yrittäneet puhua keskuksen johtajille, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä.

Apua kuumuuteen luvassa

Iltalehden haastatteleman Suomen Punaisen Ristin (SPR) Helsingin ja Uudenmaan piirin vastaanottokeskuksista vastaavan johtajan Timo Nyholmin mukaan turvapaikanhakijoita vaivaavaan kuumuusongelmaan on kyllä reagoitu. 

Vastaanottokeskukseen ollaan rakentamassa keskusviilennysjärjestelmää, lisäksi asukkaita on neuvottu, kuinka saada huoneilma mahdollisimman viileäksi nykyisillä keinoilla. 

Linkki Iltalehden juttuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja