Mainos

IL: Poliisi valmistautuu salasuunnitelmalla liivijengin jättihautajaisiin

Murhattu moottoripyöräjengin jäsen saa jättimäiset hautajaiset ensi viikonvaihteessa Pohjois-Karjalan Joensuussa, kirjoittaa päivän Iltalehti. Sen mukaan poliisi varautuu tapahtumaan salaisilla suunnitelmilla.

– Meidän tietojemme mukaan uhria on tulossa viimeiselle matkalle saattamaan useita satoja hänen aatetovereitaan, sanoo apulaispoliisipäällikkö Pentti Nurminen Pohjois-Karjalan poliisista Iltalehdelle.

Iltalehden sisäpiiritiedon mukaan moottoripyöräjengiä on tulossa kaikkialta Suomesta sekä muualta Pohjoismaista. Lehden tietojen mukaan uutena vuotena murhatun 42-vuotiaan miehen hautajaisiin osallistuisi omaisten sekä ystävien ohella peräti 700 erilaisiin liiveihin pukeutuvaa uhrin aatetoveria. Näin ollen hautajaisista olisivat tulossa suurimmat Pohjois-Karjalassa koskaan pidetyt hautajaiset.

Iltalehden mukaan mies ammuttiin konetuliaseella, mutta poliisi on asiasta tutkinnallisista syistä hyvin vaitonainen. Apulaispoliisipäällikkö Nurminen vakuuttaa kuitenkin, että järjestys ja turvallisuus pystytään ylläpitämään ensi viikonvaihteessakin. Poliisi ei kuitenkaan kerro tarkemmin operaation suunnitelmia.

Joensuun henkirikoksen tutkinta on yhä kesken. Välikohtauksessa haavoittui tuolloin myös toinen mies. Iltalehden mukaan murhasta epäiltynä on vangittuna neljä miestä. Lehden mukaan yksi vangituista on myöntänyt käyttäneensä konetuliasetta, mutta tietoa yllytyksestä tai käskytyksestä ei ole tullut ilmi esitutkinnassa.

Viimeisen lauseen virheellistä tietoa muokattu kello 11.10. Toisin kuin Iltalehti kertoi päivän painetussa lehdessä, ketään ei tällä hetkellä epäillä yllytyksestä tai käskytyksestä murhaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.