IL: Mies tarttui teinityttöön ja lähti raahaamaan mukaansa – sivullisen puuttuminen keskeytti

Kaksi teinityttöä joutui heille tuntemattoman miehen hyökkäyksen kohteeksi Kuopiossa eilisiltana, kertoo Iltalehti.

Poliisi kertoo, että päihtynyt vuonna 1981 syntynyt kuopiolaismies kohtasi 12- ja 13-vuotiaat tytöt Inkilänmäen Sisustajantiellä puoli kahdeksalta.

 – Mies kävi toiseen tyttöön käsiksi ja kuljetti häntä jonkin matkaa mukanaan väkisin, kertoo Iltalehdelle rikosylikonstaapeli Antti Nissinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Tyttö pääsi miehen otteesta irti ja karkasi ystävänsä kanssa, mutta mies sai tytöt kiinni ja alkoi poliisin mukaan kuljettamaan toista tyttöä uudelleen mukanaan. Tapahtumapaikan ohi ajanut ulkopuolinen pelasti tilanteen.

– Olin juuri tyttöjen kohdalla, kun huomasin, että tummiin pukeutunut mies tarrasi toiseen pikkutyttöön kiinni, otti hänet kantoon ja lähti retuuttamaan häntä kohti tienpiennarta, mies kertoo Iltalehdelle.

Mies sai toiset autoilijat jäämään tyttöjen turvaksi ja lähti lehden mukaan miehen perään. Toinen tytöistä oli tätä ennen päässyt toistamiseen irti miehen otteesta.

Poliisi löysi lopulta epäillyn, joka oli virkavallalle aiemmin tuttu. Hänen hallustaan löytyi huumausaineita sekä mahdollisesti anastettua tavaraa. Poliisi selvittää tapahtumien syitä. Miestä pidetään kiinniotettuna ja tapausta tutkitaan vapaudenriistona.

Lue myös:

    Uusimmat