Mainos

IL: Kuusi kansanedustajaa käytti yli tonnin taksimatkoihin ennen kuin hallitusta oli edes muodostettu – lyhyin reissu vain 300 metriä: "Olen tullut Helsinkiin tekemään töitä enkä kävelemään"

1:49
Katso uutisjuttu: Joka toisesta taksista löytyi huomautettavaa

Työnsä aloittaneet kansanedustajat ovat käyttäneet yhteensä jo 46 000 euroa taksien käyttöön ensimmäisen puolentoista kuukauden aikana, selviää Iltalehden selvityksestä.

Kuuden kansanedustajat taksukulut nousivat yli 1000 euron. Euromääräisesti eniten taksikorttia ovat käyttäneet keskustan Joonas Könttä 1317,80 euroa ja Pekka Aittakumpu 1290,70 euroa.

Heidän perässään tulevat SDP:n Johanna Ojala-Niemelä, vasta työministeriksi valittu Timo Harakka sekä RKP:n Joakin Strand.

Kuudenneksi eniten korttia on höylännyt keskustan Antti Rantakangas.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lyhyin taksimatka vain 300 metriä

Yksi lyhyimmistä kansanedustajien alkuviikkoina käyttämästä taksimatka oli Aittakummun 400 metrin matka, jonka hän teki toukokuun alussa.

– En nyt äkkiseltään muista matkan syytä, mutta yhtään turhaa taksimatkaa en ole ajanut, Aittakumpu kommentoi Iltalehdelle.

Myös keskustan Mikko Kärnä taittoi lyhyitä matkoja taksilla. Lyhyin oli vain 300 metriä. Niiden lisäksi Kärnä on ajanut kertaalleen 400 ja 500 metrin matkan sekä kaksi kertaa 600 metrin matkan.

– Olen tullut Helsinkiin tekemään töitä enkä kävelemään, Kärnä sanoi lehdelle.

Lehti ei tavoittanut Könttää kommentoimaan asiaa.

Juttua ja otsikkoa korjattu kello 10.55: Lyhyimmän matkan teki Kärnä eikä Aittakumpu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja