IL: Kansanedustajien taksimatkat maksaneet veronmaksajille yhteensä 1,8 miljoonaa euroa – pirssiruhtinas Ville Niinistöllä erikoisia matkoja yön pikkutunneilla

Iltalehti on tehnyt laajan selvityksen kansanedustajien taksimatkoista kuluneen vaalikauden aikana. Matkat toukokuusta 2015 joulukuuhun 2018 ovat maksaneet veronmaksajille yhteensä 1,8 miljoonaa euroa.

Ahkerin taksinkäyttäjä Ville Niinistö (vihr.) on ajanut eduskunnan taksikortilla 1 215 kertaa. Yli tuhat matkaa on myös Jani Toivolalla (vihr.) ja Tom Packalénilla (ps.).

Rahallisesti eniten taksikorttia on höylännyt Mika Niikko (ps.), jonka taksimatkat ovat maksaneet yhteensä 29 987 euroa.

Puolueiden kärkipäässä on RKP, jonka kansanedustajat ovat ajaneet taksilla kuukaudessa keskimäärin 249 euron edestä. Toiseksi on sijoittunut vihreät, jolla vastaava lukema on 234 euroa kuukaudessa. Listan perää pitävät siniset ja kristillisdemokraatit.

Ville Niinistöltä taksiajelua yön pikkutunneilla

Selvityksessä esiin nousevat vihreiden puheenjohtajana vuoteen 2017 asti toimineen Ville Niinistön erikoiset matkat.

Viime keväänä Niinistö käytti taksia poikkeuksellisen aktiivisesti, joinain päivinä jopa viisi kertaa päivässä.

21. tammikuuta, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Niinistö ajoi aamuyöllä kello kolmen jälkeen aluksi 5,2 kilometriä johonkin ja sitten 5,9 kilometriä johonkin. Niinistö oli hävinnyt Suomen Palloliiton puheenjohtajavaalin aiemmin lauantaina.

24. helmikuuta 2018 kello 16.50 Niinistö puolestaan kulki taksilla hyvin lyhyen, 700 metrin mittaisen matkan.

Lue myös:

    Uusimmat