Mainos

IL: Arhinmäki asuu pienituloisten asunnossa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja ja entinen ministeri Paavo Arhinmäki on asunut vuodesta 2004 lähtien valtion korkotuella rahoitetussa osaomistusasunnossa Itä-Helsingissä, kertoo Iltalehti. Alun perin asunnot on tarkoitettu pienituloisille.

Asukkaiden valinta perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ohjeistukseen. ARA vastaa pääosin valtion korkotuettujen asuntojen tuotannosta. Ohjeistuksella pyritään muun muassa sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen, jota arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella.

Isompaan osaomistusasuntoon Arhinmäki muutti perheineen saman talon sisällä vuonna 2010. Iltalehden mukaan Arhinmäki oli tuolloin noussut kansanedustajaksi ja puolueensa puheenjohtajaksi. Seuraavana vuonna Arhinmäki nimitettiin ministeriksi ja hänen tulonsa nousivat yli 12000 euroon kuussa. ARA oli paria vuotta aiemmin poistanut tulorajat asunnonhakijoilta saadakseen hakijoiksi myös keskituloisia.

Arhinmäki toteaa Iltalehdelle, ettei hän ollut kansanedustaja osaomistusasuntoon muuttaessaan. Toisaalta Arhinmäki ei ymmärrä, miksi omasta kodista pitäisi muuttaa pois sen takia, että hän on kansanedustaja. Hän kertoi asiasta myös Facebook-sivuillaan eilen. 

– Toki muutimme taloon jo yli 10 vuotta sitten, jolloin en ollut kansanedustaja. Olemme muuttaneet kerran tänä aikana talon sisällä isompaan asuntoon. Pitäisikö siis ihmisen muuttaa pois omasta kodistaan, jos tulot nousevat, hän ihmettelee kirjoituksessaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.