Mainos

Iki-ihana Rigoletto palasi Kansallisoopperaan

Suosikkiooppera Rigoletto nähdään Kansallisoopperassa kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Sveitsiläisen Georg Rooteringin ohjauksen ensi-ilta on lauantaina. Rooteringin ohjauksessa ei olla perinteisessä hovimiljöössä eikä menneisyydessä, vaan tapahtumat tuodaan lähemmäksi tätä päivää.

-Rigolettolla on kahdet kasvot, kuin kaksi sielua. Siksi näyttämöllä esitetään kaksi maailmaa. Sama paikka joka juuri näytti herttuan palatsilta, onkin toisena hetkenä kaupungin takapihaa, ohjaaja kertoo.

Oopperan nimiroolissa vuorottelevat roolista maailmalla suurta kiitosta saanut baritoni Paolo Gavanelli sekä suomalaiset Raimo Laukka ja Juha Kotilainen, Mantovan herttuan roolissa Charles Castronovo, Mika Pohjonen ja Francesco Demuro sekä Gildana Anna-Kristiina Kaappola ja Sirkka Lampimäki.

Rigoletton viimeistä näytöstä pidetään loistokkaimpana Verdinä - ensimmäisestä nuotista viimeiseen. Näytöksen erilliset numerot ovat kiinteä osa kokonaisuutta. Edes koko teoksen tunnetuin melodia La donna é mobile ei ole irrallinen, vaan sillä on tärkeä musiikkidramaturginen tehtävä: Sen kuullessaan Rigoletto tajuaa, että herttua on edelleen hengissä ja säkissä on joku muu.

Suosittua oopperateosta on esitetty paljon myös Kansallisoopperassa, mutta viime kerrasta on ehtinyt kulua jo 20 vuotta.

Ensi-illan ja suuren osan muistakin esityksistä johtaa kapellimestari Mikko Franck. Lavastus on Mark Väisäsen.

Teosta esitetään 23. tammikuuta saakka.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja