Mainos

Ike-hurrikaani sai texasilaiskaupungin tulvimaan

Hurrikaani Ike on iskeytynyt Yhdysvaltain rannikolle Galvestonin kaupungin kohdalla. Viranomaisten mukaan hurrikaani nostatti tullessaan suuren tulva-aallon. Myrsky on voimakkuudeltaan luokkaa kaksi viisiportaisella asteikolla, ja sen tuulennopeus on liki 50 metriä sekunnissa.

Galvestonista ovat katkenneet kaikki sähköt, ja kaupungissa riehuu ainakin kaksi tulipaloa. Aallot lyövät yli viisimetrisen aallonmurtajan ja tulvavesi lillluu kaupungin kaduilla. Galvestonin vesijohtoverkkoon on päässyt tulvavettä, ja se on saastunut. Kaupungissa on pimeän ajalla voimassa ulkonaliikkumiskielto.

Myrsky oli iltapäivällä Suomen aikaa vain runsaan 20 kilometrin päässä Houstonista, joka on Yhdysvaltain neljänneksi suurin kaupunki ja tärkeä öljynjalostuksen keskus. Ainakin 13 öljynjalostamoa on suljettu myrskyn tieltä. Jalostamojen yhteenlaskettu kapasiteetti muodostaa viidenneksen koko maan kapasiteetista.

Ike on kooltaan suurempi kuin vuonna 2005 iskenyt pahamaineinen Katrina.

Rannikkovartiosto joutui jo ennen hurrikaanin rantautumista pelastamaan ainakin 120 ihmistä. Läheskään kaikki myrskyn kulkureitillä asuvat eivät ole lähteneet evakkoon varoituksista huolimatta. Viranomaiset arvioivat, että hurrikaania uhmaa vaara-alueella jopa satatuhatta ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.