Ikävä haaveri vei Lenni Hämeenahon shokkiin

Maalikooste: SaiPa - Ässät 4:43
Videolla maalikooste ottelusta SaiPa-Ässät.

Kahdesta viimeisestä SM-liigan pudotuspelipaikasta kisaavat KooKoo (79 pistettä), TPS (79), Sport (79) ja Ässät (78) ovat nippuna yhden pisteen sisällä, kun porilaiset katkaisivat tiistaina jumbo-SaiPan orastavan kotivoittojen suman. Lappeenrantalaiset hyytyivät Kisapuistossaan Ässien laitahyökkääjä Lenni Hämeenahon laukausten edessä tappioon 0–3. Hämeenaho teki ottelussa kaksi maalia.

Voiton takeena oli Ässien ykkösketju. Kaikissa maaleissa olivat tehopisteillä sentteri Jan-Mikael Järvinen (0+3) ja toisen laidan hyökkääjä Eemil Erholtz (1+2).

Hämeenaho löysi tehonsa kolhittuna. Hän sai lauantaina Kouvolassa kiekon kimmokkeena nenän viereen ja pelasi Lappeenrannassa täysmaskilla.

– Hiontaa ja oikaisua tarvittiin, kun etuhammas meni vinoon. Yhtään hammasta tämä laji ei ole vielä vienyt, mutta kipu vei lauantaina shokkiin, Hämeenaho henkäisi.

Hämeenahon maalivireen palaaminen olisi porilaisittain loistavaa mahdollisia pudotuspelejä ajatellen. Maalit olivat hänelle runkosarjan 13:s ja 14:s. Hämeenaho aloitti kauden paukuttamalla yhdeksään otteluun kahdeksan maalia. Viimeisimmän kolmen kuukauden saldo ennen Kisapuiston keikkaa oli vain yksi osuma.

– Tänäänkin minulla oli jo avauserässä pari paikkaa. Viimeistelyssä on ollut tekemistä, joten mieleen tuli, taasko jää maali syntymättä. Voittoja tarvitaan kuitenkin lisää, jotta kautemme jatkuisi tiistaina päättyvän runkosarjan jälkeen, kainuulaiskasvatti Hämeenaho painotti.

Lue myös:

    Uusimmat