Mainos

Ikääntyville apua uudenlaisesta kalustesarjasta?

Sisustusarkkitehti, kalustesuunnittelija Susan Elon suunnitteilla oleva Design Senior -kalustesarja ikääntyneille on palkittu Ornamon Design Award 2011 -palkinnolla. Palkinto on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon 100-vuotisjuhlien kunniaksi 20 000 euroa.

Mahdollinen vientituote

Ornamo Design Award 2011 saajan valitsi talousalan vaikuttaja, Oras Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Pekka Paasikivi yhdeksästä ehdokkaasta. Paasikivi perustelee Elon valintaa sillä, että Susan Elon vientituotteeksi sopivassa työssä on selkeä liikeidea, joka on suunnattu kasvavalle asiakasryhmälle - ikääntyvälle väestölle.

Vaihtoehto laitoshoidolle?

Design Senior -huonekaluissa on muun muassa kiinteitä tukitankoja, joista hatarasti liikkuva voi pitää kiinni esimerkiksi kuppia kaapista ottaessaan.

-Konseptissa yhdistyvät tuote ja palvelu, sekä uusi tapa toimia. Kokonaisuudessa on paljon potentiaalista lisäarvoa, riittävän suuri kohderyhmä ja idea, joka mahdollistaa konkreettisen vaihtoehdon laitoshoidolle. Konseptissa on yhteiskunnallista näkökulmaa, jossa edistetään senioreiden hyvinvointia ja laadukasta elämää, Paasikivi luonnehtii.

Huolto kuuluisi hintaan

Design Senior sisältää kalustemalliston kotona asuville senioreille sekä tuotteiden korjaukseen, huoltoon ja muunneltavuuteen liittyvät palvelut.

Design Senior on suunniteltu senioreille, jotka tarvitsevat lisätukea liikkumiseen ja kotona pärjäämiseen. Tuotteiden ominaisuutena on pitkäikäisyys, esteettisyys ja muunneltavuus eri tilanteissa.

Apuvälineiden ei tarvitse olla rumia

-Tämän päivän seniorit ovat aktiivisia ja arvostavat kauneutta. Laitosasumisen sijaan he haluavat asua kotona mahdollisimman pitkään. Senioreille tarkoitettujen kodintuotteiden ja niitä tukevien palveluiden tuotekehitys kaipaa tuoreita ideoita ja todellista piristysruisketta. Tilaa uusille innovaatioille ja kauniille vaihtoehdoille on Suomen lisäksi varmasti myös ulkomailla, Elo uskoo.

Design Senior -sarjassa Elo yhdistää skandinaavisen muotoilun, suomalaisen teknologian ja eettiset arvot.

Ennätyssuuret stipendit

Ornamo-säätiö jakaa vuosittain suomalaisille lahjakkaille muotoilijoille, suunnittelijoille ja taiteilijoille stipendejä. Tänään jaettiin yhdeksän stipendiä. Palkintojen yhteissumma on 60 000 euroa.

Muut stipendinsaajat ovat teollinen muotoilija Vesa Jääskö, vaatesuunnittelija Saara Lepokorpi, tekstiilitaiteilija Outi Martikainen, keramiikkataiteilija Tiia Matikainen, vaatetustuunnittelija Eva Rahikainen, keraamikko Anri Tenhunen, tekstiilisuunnittelija Anna-Mari Vierikko ja designer Miira Zukale.

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo on muotoilijoiden valtakunnallinen aatteellinen ja ammatillinen keskusjärjestö. Se edustaa muotoilua ja taideteollisia aloja. 100-vuotias Ornamo on maailman toiseksi vanhin muotoilualan järjestö. Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.