Mainos

Ikä voi vaikuttaa naisten seksuaaliseen suuntautumiseen

Nainen voi kiinnostua toisista naisista, vaikka hän olisi elänyt heterona koko elämänsä. Seksuaalisen suuntautumisen muuttuminen 30 ikävuoden saavuttamisen jälkeen ei ole harvinainen ilmiö naisten keskuudessa.

Beverli Rhodesin ensimmäinen suudelma naisen kanssa sai hänet miettimään omaa seksuaalisuuttaan. Tuolloin 30-vuotias nainen on avioeronnut kahdesta miehestä ja hänellä on yhteensä neljä lasta. Rhodes oli elänyt valaisevaan suudelmaan asti heterosuhteissa.

– Tuntui, kuin valokatkaisijaa olisi käännetty. Jännitys oli henkeäsalpaavaa, Rhodes muistelee.

Suudelma naisen kanssa sai huomaamaan, että hän ei voisi tulevaisuudessa olla muiden kuin naisten kanssa. Kuitenkin Rhodes oli vielä avioliittojensa aikana sitä mieltä, että on kumppaninsa kanssa loppuelämän. Hän ei ollut aiemmin ajatellutkaan, että hän voisi olla kiinnostunut saman sukupuolen edustajista.

Rhodesilla oli monta suhdetta eri naisten kanssa, kunnes hän löysi nykyisen kumppaninsa Crystyn Dayn. Nyt Rhodes on 49-vuotias ja onnellinen nykyisessä suhteessaan. Myös Daylla oli takanaan pitkä avioliitto, ja hän oli aiemmin ollut kiinnostunut vain miehistä.

Rhodes oli ollut onnellinen kahdessa avioliitossaan kaksilahkeisten kanssa. Ensimmäisestä miehestään hän tunsi kasvavan erilleen, sillä he olivat aloittaneet suhteen nuorina. Toinen avioliitto kariutui Rhodesin työpaineisiin. Mies koki vaikeana sen, että vaimo ansaitsi aviomiestään paremmin.

Varhaiskeski-ikä haastaa naisen seksuaalisen suuntautumisen

Uuden yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan Rhodesin ja Dayn kokema muutos seksuaalisessa suuntautumisessa ei ole harvinaista. Naisten seksuaalinen suuntautuminen on muutokselle tavallista alttiimpi, kun nainen on täyttänyt 30 vuotta. Taustalla ei usein edes ole asian aiempaa miettimistä ja pohtimista.

Tutkimuksen tulokset asettavat kyseenalaiseksi yleisesti hyväksytyn teorian, jonka mukaan seksuaalinen suuntautuminen kehittyy elämän alkuvaiheessa ja sitä määräävät geneettiset tekijät. Tuloksien mukaan naisten seksuaalisuus voi olla häilyvämpää kuin miesten siitä huolimatta, että takana voi olla vuosien tyydyttävä suhde mieheen ja lapsia.

Naisen seksuaalisuuden muutos varhaiskeski-iässä voi hämmästyttää lähipiiriä. Rhodes yritti pitää asian salassa lapsiltaan, kun hän tajusi olevansa kiinnostunut naisista. Tutkimustulosten mukaan naiset pelkäävät lastensa reaktioita äidin muuttuvaan seksuaalisuuteen liittyen. Heidän voi olla vaikea ymmärtää, miksi äiti ei ole enää kiinnostunut miehistä.

Rhodes paljasti asian lapsilleen, kun he olivat teini-ikäisiä. Heidän reaktionsa ei ollut yhtä vahva, kuin äiti oletti sen olevan. Rhodes tuntee huonoa omaatuntoa siitä, että hän satutti ex-miestään ja lapsiaan. Nyt he kuitenkin tukevat häntä. Rhodes miettii, antavatko lapset hänelle koskaan täysin anteeksi. Nuorimpia kiusattiin koulussa tapahtuneen takia.

Muuttuminen voi aiheuttaa paljon tuskaa

Joillekin perheille esille tuleva salaisuus voi olla vapauttava kokemus, mutta joillekin se voi aiheuttaa paljon katkeruutta.

Varhaiskeski-ikä voi olla vaikea aika seksuaalisen suuntautumisen muuttumiselle, sillä siinä iässä monella naisella on aviomies ja lapsia. Lynn Volante jätti perheensä, jotta hän voisi keskittyä suhteeseen naisen kanssa. Hänen ex-miehensä on vieläkin katkera tapahtuneesta, sillä vaimo jätti hänet kasvattamaan nuoremmat lapset.

Intohimoinen rakkaus naiseen sai Volanten jättämään perheensä, mutta hän katuu tekoaan jälkeenpäin. Volante ei halunnut tahallaan satuttaa ketään. Hän vain seurasi rehellisesti tunteitaan. Tyydyttämättömässä suhteessa eläminen ei myöskään ole hyvä vaihtoehto.

Naisilla on syvempi yhteys kuin miehillä

Naisten seksuaalisen suuntautumisen muuttumiseen 30 ikävuoden kieppeillä on sekä sosiaalisia että psyykkisiä syitä. Yhteiskunta suhtautuu koko ajan suvaitsevaisemmin samaa sukupuolta olevien ihmisten suhteisiin. Naisten seksuaalinen suuntautuminen voi muuttua ajan kuluessa helpommin kuin miehillä. Seksuaaliset mieltymykset voivat vaihdella.

Roolimallit julkisuudesta alentavat kynnystä elää sellaista elämää kuin haluaa. Esimerkiksi Sinkkuelämää-näyttelijä Cynthia Nixon aloitti suhteen nykyisen kumppaninsa Christinen Marinonin kanssa lähestyessään 40 ikävuotta.

Naiset tuntevat syvempää yhteyttä muihin naisiin kuin miehiin. Naisten kanssa on helpompi keskustella tunteista. Jotkut naiset saattavat tuntea, että he saavat naiselta enemmän emotionaalista ja fyysistäkin tukea kuin mieheltä. Myös rakastuminen toiseen ihmiseen on suuri syy seksuaalisen suuntautumisen muuttumiselle. Rakkaus ei katso sukupuolta.

Yksikään tutkimus ei pysty täysin tyhjentävästi selvittämään, miksi joidenkin naisten seksuaalinen suuntautuminen muuttuu ja toiset elävät koko elämänsä joko heterona tai lesbona.

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.